Antena 3 CNN Sport Fotbal intern FC Vaslui se apropie de primăvara europeană, după 0-0 cu Lazio

FC Vaslui se apropie de primăvara europeană, după 0-0 cu Lazio

FC Vaslui se apropie de primăvara europeană, după 0-0 cu Lazio
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    02 Dec 2011   •   00:03

FC Vaslui a mai făcut un pas important spre calificarea în premieră în primăvara europeană a Europa League, după ce a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat la Piatra Neamţ împotriva lui Lazio, la care românul Radu Ştefan a fost integralist şi a purtat banderola de căpitan.

 
Oaspeţii au început mai bine şi, după 11 minute, Klose a avut prima ocazie a meciului, însă atacantul german a fost blocat senzaţional de Cerniauskas. Elevii lui Hizo nu au aşteptat mult pentru a da replica, iar Temwanjera şi Farkas i-au dat primele emoţii lui Marchetti.
 
Goalkeeperul italian şi-a păstrat echipa în joc pe finalul primei reprize, reuşind să respingă voleul din cădere al lui Temwanjera, din minutul 31, şi intervenind excelent în faţa lui Gladstone cu trei minute înainte de pauză. Între cele două bune ocazii ale vasluienilor, acelaşi Klose a avut o bună oportunite, însă şutul său de la marginea careului a trecut puţin pe lângă.
 
Finalul mai bun de repriză al Vasluiului a fost confirmat de contraatacul din minutul 45, purtat pe traseul Temwanjera-Sânmărtean-Buhăescu, dar finalizarea ultimului a fost lamentabilă, şut mult peste de la 15 metri.
 
Moldovenii au jucat mult mai avântat în partea a doua, dar ocaziile cu adevărat importante s-au lăsat aşteptate. Adailton a beneficiat de două lovituri libere din poziţii favorabile, dar nu a prins spaţiul porţii la nici una dintre ele, tot brazilianul fiind blocat într-o situaţie bună de Marchetti.
 
În minutul 69, Temwanjera a reuşit să înscrie, după o centrare excelentă a lui Sânmărtean, însă golul atacantului african a fost corect anulat pentru un offside evident.
 
Scăpată de iureşul românilor, Lazio a împins p final jocul spre careul lui Cerniauskas, iar Sculli a ratat incredibil în minutul 74, când a trimis puţin peste poartă, după o acţiune personală a lui Klose, care a pătruns în forţă pe partea stângă a defensivei vasluiene.
 
Ultimele minute au fost dramatice, cu italienii presând tot mai mult şi cu Rocchi, de două ori, şi Sculli trecând pe lângă gol, dar elevii lui Viorel Hizo au rezistat pentru a-şi păstra invincibilitatea acasă în Europa League. Pentru a merge mai departe, Vasluiul trebuie să reuşească în ultima etapă la Zurich acelaşi rezultat pe care îl va obţine Lazio cu Sporting la Roma, având avantajul meciurilor directe cu echipa din capitala Italiei.
 
La Lisabona, Sporting a dovedit că este cea mai puternică echipă din grupa D, reuşind să se impună cu 2-0 în faţa lui FC Zurich. Olandezul Wolfswinkel a deschis scorul pentru lusitani, în minutul 14, pentru ca bulgarul Bojinov să stabilească scorul final în debutul părţii secunde.
 
FC Vaslui: Cerniauskas - Papp, Milanov, Farkas, Gladstone (Zmeu 71), Sânmărtean, Pavlovic, Adailton, Milisavljevic, Temwanjera (Y. Bello 89), Buhăescu (P. Jovanovic 58)
 
Lazio: Marchetti - Biava, Diakite, Şt. Radu, Konko (Kozak 87), Hernanes, Gonzalez, Lulic (Sculli 59), Cana, Klose, Cisse (Rocchi 71).
 
Clasament grupa D: 1.Sporting 12p, 2.FC Vaslui 6p, 3.Lazio 6p, 4.Zurich 2p.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close