Antena 3 CNN Sport Fotbal intern FCSB a smuls in extremis remiza cu Dinamo, 2-2

FCSB a smuls in extremis remiza cu Dinamo, 2-2

FCSB a smuls in extremis remiza cu Dinamo, 2-2
Sursa foto: Pixabay
18 Feb 2018   •   20:25

Dinamo şi FCSB au terminat la egalitate, 2-2 (1-0), în eternul derby al fotbalului românesc, duminică seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în etapa a 25-a a Ligii I. 

Vicecampioana a smuls egalul în ultimele secunde ale prelungirilor, printr-un gol marcat de Filipe Teixeira (90+3), care a preluat mingea nestingherit în careul advers şi a şutat la colţul scurt, în urma unui corner. 

Dinamo conducea cu 2-0 în min 84, prin golurile marcate de croatul Ivan Pesic (20), din centrarea lui Dan Nistor, şi de Gabriel Torje (57). FCSB a redus din diferenţă prin Dennis Man (84), care a fructificat cu capul centrarea lui Constantin Budescu, pentru ca apoi Teixeira să înscrie golul egalării. 

Pesic a reuşit primul său gol în tricoul lui Dinamo. 

Prima ocazie a meciului a fost ratată de ''roş-albaştri'', în min. 2, când Penedo a respins lovitura de cap a lui Ov. Popescu, iar apoi Enache a reluat pe lângă poartă din poziţie ideală. 

Dinamo a deschis scorul în min. 20, prin Pesic, după o serie de gafe ale apărării oaspete, în frunte cu Planic şi Vlad. 

Florin Tănase a avut o oportunitate bună (25), dar voleul său la centrarea lui Enache a trecut peste poartă. 

Budescu a tras peste poartă din poziţie favorabilă, din lovitură liberă de la circa 20 de metri (56), iar un minut mai târziu Dinamo îşi dubla avantajul, prin Torje, lansat de Nistor pe contraatac. 

FCSB a dominat teritorial, însă a fost lipsită de inspiraţie, reuşind să creeze destul de puţin pericol la poarta lui Penedo. Teixeira (59) a şutat de la 20 metri, puţin pe lângă ţintă, iar Budescu (69) a tras din voleu pe lângă poartă. 

Echipa antrenată de Nicolae Dică a redus din diferenţă prin Dennis Man (84), la centrarea lui Budescu. Budescu a avut apoi două situaţii mari de gol, însă şutul său de la circa 25 de metri a fost respins salvator de Penedo (90), pentru ca apoi Romera să îl blocheze (90+2), la faza premergătoare golului egalării. 

În ultimele secunde ale meciului, un suporter a pătruns pe teren în zona portarului Andrei Vlad (FCSB), dar a fost evacuat rapid de pe gazon. 

În ultima etapă a sezonului regulat, Dinamo va juca în deplasare cu Astra Giurgiu, într-un meci decisiv pentru accederea sa în play-off. 

În tur, FCSB s-a impus cu scorul de 1-0. 

FCSB venea după patru victorii şi un egal în campionat. 

Dinamo e neînvinsă de şapte etape, în care a obţinut patru victorii şi trei egaluri. 

FC Dinamo Bucureşti - FCSB 2-2 (1-0) 
Au marcat: Ivan Pesic (20), Gabriel Torje (57), respectiv Dennis Man (84), Filipe Teixeira (90+3). 
Bucureşti, Arena Naţională: 32.377 spectatori 
Liga I, etapa a 25-a 

Au evoluat echipele: 
Dinamo: 26. Jaime Penedo - 29. Jose Antonio Romera Navarro, 6. Mihai Popescu, 28. Luka Maric, 15. Vlad Olteanu - 18. May Mahlangu, 10. Dan Nistor (căpitan; 19. Daniel Popa, 81) - 22. Gabriel Torje (4. Sergiu Hanca, 72), 9. Ivan Pesic (7. Antun Palic, 68), 20. Diogo Salomao - 17. Adam Nemec. Antrenor: Vasile Miriuţă. 
Rezerve neutilizate: 1. Laurenţiu Brănescu - 3. Georgios Katsikas, 8. Aitor Monroy, 24. Alin Dudea. 
FCSB: 99. Andrei Vlad - 44. Gabriel Enache, 25. Valerică Găman, 16. Bogdan Planic, 15. Marko Momcilovic (12. Junior Morais, 73) - 23. Ovidiu Popescu (98. Dennis Man, 46), 5. Mihai Pintilii - 80. Filipe Teixeira, 30. Cristian Tănase (11. Constantin Budescu, 46), 17. Florinel Coman - 10. Florin Tănase (căpitan). Antrenor: Nicolae Dică. 
Rezerve neutilizate: 33. Eduard Stăncioiu - 4. Mihai Bălaşa, 6. Dragoş Nedelcu, 8. Lucian Filip. 

Arbitru: Marius Avram (Bucureşti); arbitri asistenţi: Adrian Ghinguleac (Bucureşti), Mircea Orbuleţ (Bucureşti); arbitru de rezervă: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea) 
Observatori: Corneliu Fecioru (Bucureşti) - CCA, Mircea Călin (Bucureşti) - LPF 
Cartonaşe galbene: Romera (14), Cr. Tănase (37), Nemec (45), Planic (48), Salomao (55). 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
S-a aflat cauza morții Raisei! Copila a fost ucisă cu cruzime
x close