Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Federaţia negociază venirea lui Hagi şi pregăteşte revoluţia la nivel de "naţionale"

Federaţia negociază venirea lui Hagi şi pregăteşte revoluţia la nivel de "naţionale"

Federaţia negociază venirea lui Hagi şi pregăteşte revoluţia la nivel de "naţionale"
Sursa foto: gheorghe hagi
01 Apr 2009   •   12:14

Zilele lui Victor Piţurcă pe banca tehnică a echipei naţionale a României par numărate, iar oficialii FRF par să îi fi găsit deja un înlocuitor. După ce zilele trecute erau vehiculate numele Ladislau Boloni şi Răzvan Lucescu pentru postul de selecţioner, Mircea Sandu şi stafful său au găsit o altă soluţie, Gheorghe Hagi. Marele sale avantaje sunt că este liber de contract şi că "are ochi" pentru jucători de perspectivă.
Dacă ne-am lua după declaraţiile făcute, nici Piţurcă şi nici conducătorii FRF nu ar părea decişi să rupă contractul care a fost semnat încă din preliminariile mondialului trecut. Şi probabil că Piţurcă într-adevăr nu vrea să plece pentru a nu pierde banii datoraţi de Federaţie. Cu toate acestea, Sandu pare decis să îi plătească valoarea contractului şi să îi facă loc unui nou tehnician, ales cu scopul clar de a reconstrui echipa. Venirea lui Boloni nu mai pare atât de sigură, iar Hagi vine cu un proiect bine pus la punct, potrivit gsp.
Partida cu Austria de la Klaugenfurt ar putea fi ultima pentru Piţurcă la echipa naţională, forul fotbalistic urmând să renunţe în totalitate la filozofia sa de până acum. Nu din întâmplare candidaţi sunt Hagi şi Boloni, doi reputaţi descoperitori de talente. Dacă antrenorul lui Standard Liege i-a promovat pe Cristiano Ronaldo şi Ricardo Quaresma la Sporting Lisabona, Hagi a fost primul care le-a dat şanse unor fotbalişti precum Frank Ribery, Arda Turan, Daminuţă, Torje, Latovlevici sau Luchin (ultimii patru pe când era la Poli Timişoara) şi Eric Bicfalvi la Steaua.
Interesul lui Boloni pentru echipa naţională pare, totuşi, să fi fost fals, acesta folosind publicarea negocierilor pentru a-şi găsi un angajament bănos la echipa naţională a Belgiei sau la Olympique Marseille, anunţă sursa citată. Boloni nu e ajutat nici de părerea proastă pe care Ionuţ Lupescu o are despre el, "Kaiserul" spunând că nu îl vrea înapoi pe antrenorul care a lăsat de izbelişte echipa naţională pentru bani.
Rămâne Hagi, astfel, "Regele" venind ca principal actor într-o regândire totală a fotbalului românesc la nivel de echipe naţionale. El ar fi antrenorul principal al echipei naţionale, dar ar avea şi un rol foarte important şi la echipele de tineret şi de juniori. Acolo, Hagi ar urma să numească antrenorii şi, în primul rând, fostul selecţioner ar impune acelaşi sistem de joc la toate nivelurile.
Venirea lui Hagi a mai fost anticipată şi de patronul Stelei, Gigi Becali, care a declarat:
"Ştiu că el e pe turnantă, să-l pună o dată şi să termine. Dar e praf ca antrenor, e la unghia mică a lui Piţurcă. Dar un "Rege" are voie să fie oricum, chiar şi prost", a precizat Gigi Becali.
Antena3.ro

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close