Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Finala UEFA Europa League, ediţia 2011-2012, se va disputa la Bucureşti!

Finala UEFA Europa League, ediţia 2011-2012, se va disputa la Bucureşti!

Finala UEFA Europa League, ediţia 2011-2012, se va disputa la Bucureşti!
29 Ian 2009   •   16:59

Capitala ţării noastre va fi din nou organizatoarea unui eveniment fotbalistic de anvergură, după 14 ani, precedentul prilej fiind reprezentat de turneul final al Campionatului European ?Under 21?, ce s-a desfăşurat în vara anului 1998. Astfel, întrunit joi, la Nyon, Comitetul Executiv al UEFA a hotărât în unanimitate să atribuie oraşului Bucureşti şi noului său stadion ?Naţional? dreptul de a organiza finala UEFA Europa League, ediţia 2011-2012, cel mai mare şi important eveniment sportiv găzduit vreodată de România, informează site-ul oficial al FRF.
Prezent la Nyon, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, totodată şi membru al Comitetului Executiv al UEFA, a spus pentru www.frf.ro: ?E un moment deosebit de important pentru FRF şi pentru fotbalul românesc. Eforturile noastre au fost, iată, încununate de succes, dar este evident pentru toţi, în primul rând pentru noi, că trebuie să ducem la bun sfârşit o sarcină pe cât de dificilă, pe atât de onorantă. Ştim la ce ne-am înhămat şi sunt convins că, având în continuare sprijinul Primăriei Bucureştiului şi cel al Guvernului României, vom confirma standardele cerute de un asemenea eveniment, din care toată lumea va avea de câştigat, şi din punctul de vedere al imaginii, şi din cel financiar?.
După decizia luată azi de Comitetul Executiv al UEFA, directorul general al FRF, Ioan Angelo Lupescu, a declarat pentru site-ul oficial al FRF: ?Este de la sine înţeles că suntem bucuroşi şi onoraţi. Votul de azi al UEFA înseamnă nu numai un vot dat credibilităţii pe care Federaţia Română de Fotbal o are în structurile fotbalistice europene, ci şi o victorie a fotbalului românesc, a Bucureştiului şi, nu în ultimul rând, a României. Peste trei ani, datorită fotbalului, Bucureştiul se va afla în centrul atenţiei europene. Dar, în egală măsură şi pe bună dreptate, votul UEFA ne obligă. Credibilitatea la care mă refeream va trebui confirmată printr-o organizare fără cusur a unui eveniment de o asemenea anvergură şi complexitate. Aşa cum mi-am declarat optimismul referitor la dobândirea organizării acestei finale, aşa spun încă de pe acum că, în colaborare cu toţi ceilalţi factori implicaţi, vom fi la înălţime?.
Finala UEFA Europa League, ediţia 2011-2012, va avea loc la data de 9 mai 2012.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cupa UEFA
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close