Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Fotbaliştilor români le-au fost verificate la sânge conturile de către DNA

Fotbaliştilor români le-au fost verificate la sânge conturile de către DNA

Fotbaliştilor români le-au fost verificate la sânge conturile de către DNA
Sursa foto: Cristi Chivu
09 Feb 2009   •   19:31

Jucătorii de fotbal din România au avut o supriză neplăcută când DNA le-a luat la bani mărunţi averile. DNA a avut, la rândul său, o surpriză, atunci când unii dintre jucători nu au putut justifica prezenţa unor anumite sume în conturile proprii. Unul dintre ei este chiar căpitanul naţionalei, Cristi Chivu.
În total sunt 690 de mii de euro intraţi în conturile fotbaliştilor şi pe care ei nu-i recunosc. Despre aceşti bani s-a vorbit prima dată în timpul audierilor când toţi au fost nevoiţi să justifice cu acte fiecare cent. Iată jucătorii care au fost prinşi cu sume nejustificabile:
-Cristian Chivu - 120.000 euro
-Cătălin Munteanu - 200.000 euro
-Iulian Filipescu - 128.000 euro
-Denis Şerban - 132.000 euro
-Ion Sburlea - 110.000 euro
Primul care a dat cu subsemnatul a fost căpitanul naţionalei, Cristi Chivu. El a trebui să explice de unde a primit Contul lui s-a îmbogăţit, peste noapte, cu peste 120 de mii de euro.
Nu cunosc cu precizie ce pot reprezenta aceste sume de bani. Singura explicaţie pe care eu o găsesc este aceea că sumele pot reprezenta drepturile mele de imagine cu Adidas sau Coca-Cola.", a declarat Chivu în faţa procurorilor DNA.
În cazul lui Cătălin Munteanu, comisarii Gărzii Financiare au identificat şi sursa. Una dintre firmele off-shore deţinute de Ioan şi Victor Becali. Contul lui Munteanu s-a îmbogăţit cu peste 200 de mii de euro.
"Cred că această sumă de bani reprezintă drepturile salariale ce mi se cuveneau de la echipa de fotbal la care evoluam, nu pot preciza sigur de la ce echipă de fotbal din cele la care evoluam în anul 2004.", a explicat Munteanu pentru DNA.
Acelaşi "noroc" l-a avut şi Denis Şerban. Deşi susţine că nu a auzit niciodată de firma lui Ioan Becali, în contul lui au fost viraţi peste 130 de mii de euro în august 2003.
?Nu am auzit niciodată de această firmă, nu îmi amintesc împrejurările în care am primit aceşti bani.", a precizat Şerban, încurcat.
Audierile procurorilor au continuat cu Ion Sburlea. Fostul jucător de la FC Naţional s-a îmbogăţit cu peste 110 mii de euro.
?Am luat cunoştinţă de transferul acestei sume. (...) Suma de bani menţionată mai sus a reprezentat o investiţie făcută de Gâlcă Contantin, într-o afacere imobiliară propusă de mine.", este declaraţia jucătorului.
Singurul care nu a fost audiat a fost Ioan Filipescu. A trimis însă o scrisoare procurorilor pentru a justifica existenţa a 128 de mii de euro în contul său, bani livraţi tot de firma off-shore a fraţilor Becali.
?Am aflat de acest transfer bancar acum şi vă declar că nu cunosc motivul acestei tranzacţii, nu cunosc această societate şi probabil este o greşeală.", a ţinut Filipescu să menţioneze în scrisoarea către DNA.
Avocatul celor doi fraţi nu a vrut să facă, însă, nici o declaraţie.
Observator

×
Subiecte în articol: DNA Cristi Chivu
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close