Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Fotbalistul din Botoşani a minţit că a fost bătut de rromi şi va fi dat afară de la club

Fotbalistul din Botoşani a minţit că a fost bătut de rromi şi va fi dat afară de la club

Fotbalistul din Botoşani a minţit că a fost bătut de rromi şi va fi dat afară de la club
Sursa foto: Andrei Porfireanu
11 Feb 2009   •   14:21

Andrei Porfireanu, jucătorul lui FC Botoşani care a creat în jurul lui mare vâlvă marţi, a minţit atunci când a declarat că a fost bătut de un grup de etnici rromi. Pentru problemele pe care le-a creat, fotbalistul ar putea să primească o amendă între 100 şi 1.000 de lei.
"Potrivit declaraţiilor date de Andrei Porfireanu poliţiştilor care se ocupă de caz, acesta a spus că a minţit în faţa presei, spunând că a fost bătut de către nişte tineri de etnie rromă. El a dorit să ascundă astfel faptul că a plecat din cantonamentul echipei împreună cu nişte coechipieri. Jucătorul, împreună cu alţi doi colegi de echipă a avut o altercaţie cu un alt grup de tineri. El nu a dorit să facă plângere împotriva agresorilor. Aşadar, Porfireanu nu a fost bătut de rromi. Mai mult, el riscă o amendă între 100 şi 1.000 de lei pentru provocare şi participare la scandal", a declarat Manuela Ieremia, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, pentru Mediafax.
Vestea nu i-a picat bine patronului echipei moldave, Valeriu Iftimie, care pare decis să scape de jucătorul care, spune el, aduce prejudicii de imagine clubului în cazul în care i se va dovedi minciuna. "Dacă Porfireanu a minţit, îl dau afară de la echipă, dar şi pe ceilalţi jucători care erau cu el! Adică noi ne zbatem să le asigurăm condiţii cât mai bune şi ei ne fac de râs?! Nu tolerăm asemenea comportamente!", a ameninţat Iftimie.
În primă instanţă, oficialul echipei din Botoşani îşi apărase jucătorul, povestind marţi, conform sursei citate, evenimentele în varianta spusă de Porfireanu. Fotbalistul declarase că agresorii au încercat să îi fure banii şi ceasul, bătându-l crunt şi trimiţându-l în spital, cu maxilarul rupt şi cu perspectiva petrecerii a cel puţin 40 de zile în spital.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Botosani
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close