Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Fraţii Becali au încercat să îl vândă pe Lucian Goian drept fratele său, Dorin

Fraţii Becali au încercat să îl vândă pe Lucian Goian drept fratele său, Dorin

Fraţii Becali au încercat să îl vândă pe Lucian Goian drept fratele său, Dorin
Sursa foto: Lucian Goian
12 Feb 2009   •   08:44

Ioan şi Victor Becali dau dovadă ce cea mai mare inventivitate atunci când vine vorba de transferuri. Dorind că îl vândă pe fundaşul dinamovist Lucian Goian la gruparea rusă Terek Groznîi, aceştia i-au lăsat să creadă pe patronii echipei că jucătorul este, în realitate, Dorin Goian. Ruşii au fost entuziasmaţi, dar, în cele din urmă şi-au dat seama de confuzie şi au anulat, enervaţi, afacerea.
Jucătorii lui Dinamo Bucureşti, Lucian Goian şi Silviu Izvoranu, au fost zilele trecute la Groznîi pentru a da probe de joc la echipa din localitate, Terek, unde mai sunt legitimaţi deja trei jucători români. Astfel, în primă instanţă, nu a părut nimic suspect la această posibilitate de transfer. Ioan şi Victor Becali ascundeau, însă, o informaţie, cu care noi nu ne putem amuza decât acum. Cecenilor nu li s-a spus, propriu-zis, că jucătorul oferit la echipă nu este, de fapt, Dorin Goian, titratul fotbalist cu două campionate la activ şi trei prezenţe în grupele Ligii Campionilor.
Totuşi, fraţii Becali au ştiu ce să spună pentru a induce în eroare:
"Îl putem aduce pe Goian la Groznîi şi la superpreţ!", au spus aceştia conducătorilor clubului, se afirmă în gsp.ro. Oficialii clubului din est au muşcat imediat momeala:
"Cine, Goian? Ăla de la României, băiatul ăla înalt, care dă goluri?". Machedonii au dat un răspuns evaziv şi ruşii îşi făceau deja planurile cum să îl ia.
"Goian de la echipa de pe primul loc în România! Foarte bun fundaş, de!", ar fi răspuns cei doi conform sursei citate. Cecenii se pregăteau să plătească milionul de euro cerut de Dinamo în schimbul lui Goian şi Izvoranu, iar dinamoviştii ţineau degetele încrucişate ca afacerea să se concretizeze. Cu toate acestea, când l-au văzut jucât pe fotbalist, ruşii s-au prins că ar fi fost păcăliţi şi, enervaţi, nu l-au folosit în amicalul cu Zorya Lugansk, renunţând la achiziţionarea jucătorilor.
Dorin Goian (Steaua) a marcat 9 goluri în 40 de meciuri pentru Steaua în cupele europene şi 5 goluri pentru România în 25 de partide.
Lucian Goian (Dinamo) nu a debutat încă pentru echipa naţională, jucând în 10 partide în competiţiile continentale, fără să marcheze.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dorin Goian FC Dinamo FC Steaua
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close