Antena 3 Sport Fotbal intern FRF: În cazul lui Prunea trebuie aplicată prezumţia de nevinovăţie

FRF: În cazul lui Prunea trebuie aplicată prezumţia de nevinovăţie

21 Iun 2009   •   15:23
FRF: În cazul lui Prunea trebuie aplicată prezumţia de nevinovăţie
Sursa foto: florin prunea

Federaţia Română de Fotbal (FRF) susţine, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, că în cazul directorului de relaţii internaţionale Florin Prunea se aplică prezumţia de nevinovăţie, chiar dacă acesta a fost pus oficial sub acuzare pentru trafic de influenţă şi luare de mită.

"De la bun început, domnia sa a respectat întocmai toate prevederile ordonanţei. Printre altele, a depus o cerere de concediu fără plată, tocmai pentru a se pune la dispoziţia autorităţilor statului. În condiţiile în care oficialii FRF şi toţi cetăţenii României sunt egali în faţa legii, până în momentul pronunţării unei sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile, există, în toate cazurile, prezumţia de nevinovăţie, care se aplică, aşa cum spuneam, tuturor oamenilor, indiferent de funcţiile pe care le deţin. Domnul Prunea nu a fost trimis în judecată. Nu putem anticipa ce se va întâmpla, dar, chiar dacă va fi trimis, până la încheierea definitivă a unui eventual proces, se va aplica evocata prezumţie de nevinovăţie", se spune în comunicatul FRF.

FRF remarcă faptul că "există destui oficiali din lumea fotbalului urmăriţi penal, care au procese pe rol (fie ele legate de fotbal sau nu), dar care, la rându-le, beneficiază de aceeaşi prezumţie de nevinovăţie. Pornind de la această premisă, persoanele respective continuă să ocupe funcţii la nivel de cluburi şi nu numai".

"Federaţia Română de Fotbal militează pentru ceea ce vrea întreaga suflare din ţara noastră, adică pentru un fotbal curat şi cinstit. În atare condiţii, solicităm autorităţilor abilitate ale statului să facă lumină cât mai repede în acest caz, ca şi în toate speţele care vizează lumea fotbalului, contribuind astfel la însănătoşirea acestuia. FRF asigură autorităţile statului de concursul şi de colaborarea sa totale în vederea realizării demersului mai sus amintit", se mai arată în comunicatul FRF.

Directorul de relaţii internaţionale al FRF, Florin Prunea, a fost pus oficial sub acuzare pentru trafic de influenţă şi luare de mită în legătură cu anularea unei amenzi de 300.000 de lei, primită de patronul FC Argeş, Cornel Penescu, de la Comisia de Disciplină a FRF.

Pe de altă parte mai mulţi oameni de fotbal, printre care Mircea Dragomir, Gigi Becali sau Marian Iancu au cerut plecarea lui Prunea din FRF.
"Eu nu vreau să-l văd pe Prunea demis, dar Sandu trebuie să ia măsuri. Mâine, în Adunarea Generală, trebuie să se ia în discuţie eliberarea din funcţie a lui Prunea. Dacă Sandu nu va face asta, atunci va plăti cu postul lui! E obligat de Procuratură să facă asta! Am şi eu procese, dar nu ca al lui Prunea. Există o ordonanţă pentru demiterea lui!", arăta Mircea Dragomir.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close