Antena 3 CNN Sport Fotbal intern George Copos a vândut oficial clubul Rapid: Nicolae Cristescu şi Adrian Zamfir sunt noii finanţatori

George Copos a vândut oficial clubul Rapid: Nicolae Cristescu şi Adrian Zamfir sunt noii finanţatori

George Copos a vândut oficial clubul Rapid: Nicolae Cristescu şi Adrian Zamfir sunt noii finanţatori
de M.T.    |    09 Iul 2013   •   09:17

După o lungă perioadă de incertitudine, George Copos a anunţat oficial că a cedat clubul Rapid, noii finanţatori urmând să fie Nicolae Cristescu şi Adrian Zamfir.

„Mă bucur că am reuşit astăzi să semnăm actele care consfinţesc venirea la Rapid a unei noi echipe de finanţatori. Sunt convins că noua echipă va face mult mai mult decât am făcut eu. Toate condiţiile sunt create în acest sens. Trebuie doar muncă, voinţă şi înţelepciune”, a scris Copos pe blogul personal.

Vânzarea echipei din Giuleşti a fost confirmată şi de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir.

„Rapidul s-a vândut, eu aşa ştiu. Au venit la mine Cristescu şi Zamfir şi am vorbit cu ei. Adrian Zamfir este patronul Rapidului, Cristescu e asociat”, a spus Dragomir, potrivit gsp.ro.

Aceiaşi sursă notează că Daniel Pancu, căpitanul giuleştenilor, a confirmat de asemenea finalizarea negocierilor, adăugând că noul preşedinte al clubului va fi Grigore Sichitiu.

George Copos se desparte de Rapid după 20 de ani, pe care omul de afaceri i-a catalogat ca fiind „tumultuoşi”: „Au fost de toate: campionate, cupe şi supercupe câştigate, eşecuri inexplicabile, Europa, necazuri, drame, lacrimi, TAS, zâmbete, veselie, durere, fericire, împliniri, deziluzii, nume consacrate, «lupi tineri» care au confirmat, alţii care nu au confirmat, Galerie, brichete, petarde, arbitri, jandarmi, trofee, aclamaţii, huiduieli, sărutări, îmbrăţişări, steaguri, imnuri, în concluzie «Farmecul Vieţii!»”.

În scrisoarea de adio, Copos a amintit de succesele clubuli din ultimele două decenii - două titluri de campioană, patru Cupe şi patru Supercupe ale României - şi a ţinut să le mulţumească celor „doi Mircea, Lucescu şi Rednic, mari antrenori, care au câştigat fiecare câte un campionat cu Rapid. A fost o onoare să lucrez cu ei”.

De asemenea, fostul finanţator al Rapidului s-a arătat încântat de faptul că „Galeria a fost, şi ea, implicată în negocieri şi în procedurile de «transfer de proprietate» şi şi-a exprimat regretul că „nu am fost mai aproape de ei – ne-am fi cunoscut şi înţeles, probabil, mai bine unii pe alţii”.

Având convingerea că Rapid va reuşi să-şi păstreze locul în prima ligă în urma meciului de baraj împotriva celor de la Concordia Chiajna, Copos a încheiat spunând: „Rămas bun, «Vişinii» şi sper să aud despre voi numai de bine! Liga Campionilor vă aşteaptă!”.

„Este un moment istoric. După o luptă seculară s-a semnat contractul de vânzare-cumpărare a clubului Rapid. Mă bucur că s-a concretizat acest vis al rapidiştilor. Sper să ducem Rapidul acolo unde vor toţi suporterii. Este un contract de vânzare-cumpărare atipic, pentru că practic noi ne-am asumat nişte datorii, iar vânzătorul, George Copos, n-a încasat nimic. Ba chiar rămâne şi el cu nişte datorii. În acelaşi timp, noi practic n-am cumpărat nimic, nici stadion, nici bază sportivă, ci doar un brand. De aceea spun că este un contract atipic. Suma tranzacţiei a rămas aceeaşi. Însă important este că finalul este unul fericit”, a declarat Nicolae Cristescu, potrivit Agerpres.

Rapid va juca, sâmbătă, un baraj cu Concordia Chiajna, pe stadionul Dinamo din Capitală, pentru stabilirea celei de-a 18-a echipe care va juca în sezonul viitor în Liga I.

×
Subiecte în articol: George Copos Rapid Liga I
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close