Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Gheorghe Hagi, cuvintele care zguduie fotbalul românesc. Adevărul crunt. VIDEO

Gheorghe Hagi, cuvintele care zguduie fotbalul românesc. Adevărul crunt. VIDEO

Gheorghe Hagi, cuvintele care zguduie fotbalul românesc. Adevărul crunt. VIDEO
29 Mar 2017   •   22:14

Naţionala României păstrează şanse de calificare la Cupa Mondială 2018, în ciuda remizei albe din meciul de duminică împotriva Danemarcei, a estimat Gheorghe Hagi, antrenorul echipei FC Viitorul, într-o conferinţă de presă înaintea meciului de joi cu Astra Giurgiu, din sferturile de finală ale Cupei României la fotbal.

Hagi crede că "tricolorii" trebuie să obţină victorii în deplasare în meciurile din aceste preliminarii. "Trebuie să câştigi în deplasare, trebuie să ai o abordare ofensivă, să rişti mai mult ca să ai şansa să câştigi", a declarat fostul mare internaţional.

"Eu cred că România are capacitatea să aibă 15-20 de jucători care să se bată la calificarea la turneele finale. Indiferent că vorbim de seniori sau juniori", a spus Hagi. Potrivit lui, "numai rezultatele pozitive aduc curaj, linişte, încredere".

"Mâ gândesc de ce a plecat fi-miu. De ce a plecat? Pentru că nu am avut forță, nu am avut nimic să-l țin!"

Legat de o eventuală demitere a selecţionerului Christoph Daum, Hagi a estimat că nu este momentul potrivit pentru schimbări: "Nu poţi să faci schimbări pe drum, nu cred că sunt benefice".

"Eu cred că intrăm într-o situaţie foarte complicată şi va fi nevoie de o analiză serioasă" în cazul ratării calificării, a mai spus el.

"Mândria vine atunci când îi bați. Atunci te simți bine! Când i-am bătut și eram puternici! Și ne-au respectat! Acceptăm niște lucruri prea ușor! Ne ducem la groapă! Ne ducem acolo!"

În opinia lui Hagi, ar fi fost bine ca, în afara întâlnirii cu Danemarca, naţionala să joace în aceste zile un meci amical, partidele din Cupă urmând să se desfăşoare la altă dată.

"Să construim echipe naţionale de succes" este un obiectiv al lui Hagi. "Trebuie să construim o generaţie importantă, mare, care să ne depăşească pe noi", a continuat fostul număr 10 al naţionalei.

Alt aspect menţionat de el este necesitatea ca echipele naţionale ale României să aibă un stil de joc unitar.

În preliminariile CM 2018, România va juca următorul meci pe 10 iunie, în deplasare cu Polonia, liderul autoritar al grupei.

 

×
Subiecte în articol: Gheorghe Hagi fotbal nationala Romaniei
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close