Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Gică Hagi: "Popescu nu a colaborat cu Securitatea, e o mizerie ce se zice!"

Gică Hagi: "Popescu nu a colaborat cu Securitatea, e o mizerie ce se zice!"

Gică Hagi: "Popescu nu a colaborat cu Securitatea, e o mizerie ce se zice!"
Sursa foto: gheorghe hagi
01 Iul 2009   •   15:55

Regele fotbalului românesc, Gheorghe Hagi, îşi apără cu convingere cumnatul şi fostul coleg de la echipa naţională, Gheorghe Popescu. Hagi nu este deloc convins că dosarul lui Popescu din arhivele Securităţii are informaţii adevărate şi spune că nu ar trebui luate în seamă astfel de "mizerii", iar atenţia ar trebui să fie focalizată de evenimente de sport. "Regele" a dezvăluit şi că a avut o ofertă consistentă de la un club din ţară, dar a preferat să ignore oferta pentru a se concentra pe organizarea academiei de fotbal.
Zilele trecute, dosarul lui Gheorghe Popescu din arhivele Securităţii a fost dat publicităţii, aflându-se că fostul fundaş ar fi semnat un angajament de colaborare cu vechiul regim. Hagi contestă vehement veridicitatea documentelor şi nu ezită să îl înţepe şi pe patronul Stelei care a insinuat că şi "Regele" ar putea avea dosar la "Secu".
"E o mizerie, aşa cum sunt multe alte lucruri. Am fost singurul care nu a vrut să vorbească despre acest lucru, pentru că nu este nimic de comentat. Suntem sportivi şi ar trebui să se scrie numai despre sport. Cineva face din interes aceste lucruri pentru a atrage atenţia în altă parte. Cei care au vorbit despre noi şi au alte păreri, cred că ei au probleme. Ştiþi cum e: hoţul strigă hoţii. Este o diversiune mare legată de anumiţi sportivi, iar prin intermediul presei fac de râs România. Am văzut că un anumit domn a făcut o aluzie legată de mine. Patronul Stelei ar trebui să se ducă să îşi vadă şi el dosarul", a declarat Hagi, potrivit Mediafax.
Deranjat de aceste evenimente recente din fotbalul românesc, Hagi are totuşi suficiente preocupări în această perioadă pentru a se concentra asupra unor lucruri mai plăcute. Hagi recunoaşte că a primit în acestă vară o ofertă importantă de la un club din fotbalul intern, ofertă pe care a refuzat-o pentru a se putea ocupa aşa cum îşi doreşte de administrarea academiei de fotbal care îi poartă numele.
"Am venit alături de un proiect care îi ajută pe copii să-şi îndeplinească visele. Sper ca foarte mulţi copii să vină la preselecţii şi nu se ştie unde pot ajunge. Trebuie să facem orice pentru a sprijini sectorul de copii şi juniori. Acum trăim cu speranţa pentru rezultate viitoare, pentru că şi noi am fost foarte aproape să jucăm finala Cupei Mondiale, să jucăm toate meciurile turneului. Avem exemplele din spate şi cu speranţă putem ajunge departe. Copiii au talent, le place să joace fotbal, dar trebuie mai multe competiţii în România. Trebuie pus accent pe iniţierea, formarea şi dezvoltarea copiilor, important este să le creăm un mediu cât mai bun. Federaţia are rolul ei şi face cât poate. Între 7 şi 12 ani copiii trebuie să pună masă, iar de la 14 ani ei trebuie să fie deja selectaţi", a încheiat Gheorghe Hagi, conform Mediafax.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gheorghe Hagi gheorghe popescu Securitate
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close