Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Gică Popescu: La 20 de ani de la Revoluţie sunt luate în considerare minciunile unor securişti (VIDEO)

Gică Popescu: La 20 de ani de la Revoluţie sunt luate în considerare minciunile unor securişti (VIDEO)

Gică Popescu: La 20 de ani de la Revoluţie sunt luate în considerare minciunile unor securişti (VIDEO)
29 Iun 2009   •   22:50

?În acest dosar nu există un angajament al meu cu securitatea, totul se bazează doar pe declaraţiile celor doi securişti a căror meserie era să dezinformeze şi să denigreze oamenii. La dosar nu există un acord că aş fi acceptat să devin colaborator, numai ei au spus asta. Mi se pare incredibil că la 20 de ani de la Revoluţie sunt luate în considerare minciunile unor securişti. Cele două ziare, care au publicat informaţiile, au luat de bune spusele false ale celor doi. Mai mult, aceste note nu sunt scrise cu scrisul meu?, a declarat, luni, Gică Popescu, invitat în cadrul emisiunii Sinteza Zilei. Afirmaţiile au fost făcute în contextul în care luni au apărut în presă detalii despre modul în care fostul jucător al Universităţii Craiova, Gheorghe Popescu, ar fi fost recrutat de securitate în anul 1986.

?Eu nu am avut cunoştinţă de aceste lucruri şi nici acum nu înţeleg. Dacă aceste note ar fi fost scrise de mâna mea, sunt oricum laude la adresa celor patru, eu nu cred că un colaborator îi lăuda pe cei pe care-i turna?, a precizat ?baciul?, aşa cum este alintat unul dintre cei mai mari jucători de fotbal ai României.



Popescu a vorbit şi despre faptul că dosarul său de la CNSAS a fost solicitat de o singură persoană care a făcut şi copii după el. ?La CNSAS am văzut că o singură persoană a studiat dosarul meu în martie 2009, Bumbeş Mihail. Acesta este istoric la CNSAS şi este singura persoană care a avut acces la dosarul meu. De ce a venit direct la mine şi cum au ajuns aceste informaţii în presă??, s-a întrebat Gică Popescu.

Luni au apărut în presă detalii despre modul în care fostul jucător al Universităţii Craiova, Gheorghe Popescu, ar fi fost recrutat de securitate în anul 1986.

"E o tâmpenie, nici vorbă de aşa ceva!", le-a declarat fostul mare internaţional jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor, susţinând că notele semnate cu numele de cod ?Petrescu? nu îi aparţin. El a recunoscut că a semnat un formular general prin care se angaja să respecte interesul ţării, dar nu a scris note informative.

"Am muncit enorm. Am făcut şi greşeli pe care mi le asum. Am muncit enorm la imaginea pe care o am. E dureros să vezi că cineva încearcă să o distrugă. S-au întâmplat lucruri mult mai grave în ţară, în fotbal. Nu am mai avut această stare de la meciul cu Suedia din 1994" a declarat, luni, Popescu în cadrul unei conferinţe de presă.


?Dacă în România anului 2009 putem da crezare unor securişti, şi nu unui sportiv important ca Gică Popescu, este grav. Securitatea încă face jocurile, după 20 de ani. "Vinovat" pentru activitatea securităţii este Gheorghe Popescu, căpitanul echipei naţionale de fotbal, un om cu un trecut impecabil, şi cu performanţe remarcabile în sportul românesc?, a declarat analistul Radu Tudor prezent şi el la Sinteza Zilei.

Analistul a precizat şi de unde ar putea proveni aceste informaţii despre Gică Popescu. ?Înainte de 1990 ofiţerul de recrutare al securităţii avea normă de recrutare şi inventa astfel de colaboratori pentru a-şi justifica postul?, a mai spus Radu Tudor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gica Popescu Sinteza Zilei
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close