Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Gigi Becali nu vrea să revină în Ghencea: „MApN nu face bani pe spatele meu”

Gigi Becali nu vrea să revină în Ghencea: „MApN nu face bani pe spatele meu”

Gigi Becali nu vrea să revină în Ghencea: „MApN nu face bani pe spatele meu”
de M.T.    |    04 Oct 2011   •   10:29

Visul suporterilor stelişti de a-şi vedea echipa favorită evoluând din nou pe stadionul din Ghencea trebuie să mai aştepte pentru a deveni realitate. Gigi Becali a refuzat oferta CSA Steaua, care, printr-un comunicat oficial dat publicităţii luni, i-a invitat pe roş-albaştrii să revină pe arena unde au făcut istorie.

În prezent, stadionul este pregătit să găzduiască meciuri de fotbal. Clubul Sportiv al Armatei, administratorul de drept al Complexului Sportiv Ghencea, imobil aflat în proprietatea publică a statului, doreşte ca echipa de fotbal Steaua Bucureşti să joace în continuare pe stadionul din Ghencea. Echipa de fotbal poate reveni pe acest stadion, în condiţiile legii, după ce Societatea Comercială îşi va achita datoriile către statul român, în valoare de 2.444.462 lei, conform obligaţiilor asumate prin contractul nr. A-7220/23.12.2009”, se arată în comunicatul CSA Steaua.

Reacţia patronului stelist nu a întârziat însă, acesta considerând că suma cerută de Ministerul Apărării nu corespunde cu realitatea. „Ministerul Apărării nu face bani pe spatele meu, nu recunosc nici o datorie. Păi, de unde scot ei aproape 600.000 de euro? Ei ştiu ce înseamnă 600.000 de euro? Ei aud sumele la mine şi zic că e o nimica toată. O să aibă probleme Zisu cu comunicatele astea pe care le dă”, a spus Becali.

În aceste condiţii, mai mult ca sigur, derbyul dintre Steaua şi Rapid, din 23 octombrie, se va desfăşura pe Naţional Arena, Becali fiind optimist în privinţa încasărilor: „Sigur vom avea 55.000 de spectatori la acest meci, deci putem avea încasări şi de 700.000 de euro”.

Gigi Becali a lăsat însă şi o portiţî deschisă în acest caz, propunând o soluţie de compromis: „Revenim pe Ghencea, nu plătim nicio datorie, nimic, noi contestăm în instanţă suma pe care ei ne-o solicită şi apoi aşteptăm. Ce decid judecătorii, aia facem. Spun că trebuie să plătesc eu, voi plăti. Vor decide că nu există nicio datorie, atunci nu plătesc”.

Societatea Comercială înregistreză datorii către CSA Steaua, reprezentând chiriile lunare, penalităţi la plata chiriilor şi contravaloarea utilităţilor. În data de 17 mai 2010, Societatea Comercială a comunicat CSA Steaua, printr-o adresă, că reziliază unilateral contractul care fusese semnat pe o perioadă de patru ani.

În acest debut de sezon, Steaua a disputat meciurile considerate pe teren propriu la Buzău, Cluj şi Ploieşti şi a anunţat că următoarea partidă de „acasă” se va juca pe Naţional Arena.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close