Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Gino Iorgulescu şi-a depus candidatura la preşedinţia LPF

Gino Iorgulescu şi-a depus candidatura la preşedinţia LPF

Gino Iorgulescu şi-a depus candidatura la preşedinţia LPF
de M.T.    |    28 Oct 2013   •   20:09

Fostul preşedinte al clubului FC Naţional, Gino Iorgulescu, şi-a depus, luni, candidatura la preşedinţia Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), alegerile fiind programate pe data de 14 noiembrie.

„A fost o surpriză pentru toată lumea pentru că am reuşit să-mi depun candidatura. În statut se menţionează ca termen de depunere 15 zile, dar nu se specifică expres zile lucrătoare. Şi în astfel de condiţii m-am încadrat în termen. Mi-am depus candidatura, nu am mai avut nevoie de o derogare de la domnul Dragomir. Acum, dacă dânsul va câştiga alegerile, măcar va câştiga împotriva unui candidat, pentru că nu putea să participe singur şi să fie pe locul doi", a declarat Iorgulescu, citat de Mediafax.

Fostul internaţional a decis să candideze pentru că „trebuie să mai facă ceva în fotbal. Iar cel mai mare lucru care mă deranjează şi trebuie să-l fac este recredibilizarea fotbalului. Lumea a început să nu mai aibă încredere şi să vină la stadion şi trebuie făcut ceva. Trebuie să aibă loc o schimbare şi la FRF şi la LPF, peste tot”.

„Eu simt o nemulţumire totală, şi din partea cluburilor, şi din partea spectatorilor şi a presei. Nu ştiam data alegerilor, am aflat atunci când şi-a depus candidatura domnul Dragomir. Pe mine m-a propus clubul Ceahlăul Piatra Neamţ. Deocamdată nu am vorbit cu cluburile, acum încerc să îmi fac şi eu puţin lobby şi să vedem ce se întâmplă. O să văd ce strategie îmi fac. Eu nu mai am prietenii, pe mulţi nici nu îi mai cunosc de la cluburi pentru că sunt echipe noi, conduceri noi. Eu cunosc doar câţiva preşedinţi foarte bine”, a mai spus Iorgulescu.

Gino Iorgulescu a precizat că printre schimbările pe care le va propune în cazul în care va câştiga alegerile se numără şi modificarea statutului astfel încât o persoană să nu aibă dreptul decât la trei mandate în funcţia de preşedinte al LPF.

„În programul meu este şi regula cu trei mandate. Nu trebuie să mai ajungem în situaţia de acum. Dacă un preşedinte de stat stă doar trei mandate, nu se poate şi la LPF un preşedinte să stea maxim trei? Dar astea sunt propuneri, nu o să le pot face singur. Oricum, mă gândesc şi la o organigramă mai actuală”, a explicat fostul preşedinte al lui FC Naţional.

Dumitru Dragomir şi-a anunţat oficial, miercurea trecută, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al Ligii Profesioniste de Fotbal, o nouă candidatură la preşedinţia LPF, funcţie pe care o deţine din 1996.

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close