x close

Greşeala lui Tătăruşanu şi golul lui Pancu aduc victoria Rapidului în Ghencea

de Antena3.ro    |    04 Mai 2011   •   22:25
Greşeala lui Tătăruşanu şi golul lui Pancu aduc victoria Rapidului în Ghencea Foto: gsp.ro

Rapid a făcut un pas important pentru calificarea în sezonul viitor de Europa League, după ce a câştigat cu scorul de 1-0 meciul din Ghencea împotriva Stelei. Unicul gol al partidei a fost marcat în minutul 70 de Pancu, atacantul giuleştenilor profitând de o greşeală a lui Tătăruşanu.

 
Meciul a început promiţător, cu Pancu profitând de o greşeală a lui Brandan şi dându-i primele emoţii lui Tătăruşanu. Steaua a replicat cu Tănase în prim-plan, decarul din Ghencea oferind senzaţia că poate face un joc mare după trei şuturi pe poartă în primele zece minute. Giuleştenii au reuşit însă să echilibreze disputa şi Herea, după o fază excelent lucrată de Pancu, a ratat incredibil din 6 metri.
 
Câteva minute mai târziu, Dică a comis un faul dur la mijlocul terenului, dar Robert Dumitru nu i-a acordat cartonaşul galben care ar fi însemnat eliminarea pentru decarul stelist, Pancu făcând o criză de nervi care i-a adus în cele din urmă un avertisment din partea arbitrului. A fost momentul care parcă a trezit la viaţă cele două echipe, letargice până atunci.
 
Herea ratat o nou şansă uriaşă, după ce l-a ridiculizat pe Latovlevici, pentru ca Pancu să scape şi el de eliminare în urma unei intrări asupra lui Dică ce a părut o poliţă plătită pentru incidentul de mai devreme. Prima repriză s-a încheiat cu o fază confuză şi controversată, la care Onofraş a reuşit să fure o minge din picioarele lui Coman şi apoi să înscrie în poarta goală, însă golul său a fost anulat de arbitru, acesta considerând că lovitura liberă din care balonul a ajuns la portarul rapidist nu fusese de fapt executată.
 
Cele două echipe au lăsat la vestiare nervii din prima repriză, dar nu i-au înlocuit cu fotbalul. Prima fază importantă a reprizei a doua a venit abia în minutul 61, atunci când Răduţ l-a întins pe Coman cu un şut de la distanţă. Alb-vişinii au revenit în atac, Pancu deschizând scorul cu o lovitură de cap din apropiere, după ce Tătăruşanu a respins în faţă trasorul lui Olberdam.
 
Cârţu a forţat cu arma secretă Maicon, Steaua a împins jocul către careul giuleştenilor, însă elevii lui Marian Rada au absorbit fără probleme presiunea, finalul transformându-se într-un chin pentru roş-albaştrii şi puţinii lor fani din tribune. Ultimul fluier al lui Robert Dumitru a pecetluit căderea echipei din Ghencea pe locul 6, care poate însemna absenţa din Europa în viitorul sezon, în timp ce Rapid a urcat pe poziţia a patra, cu 52 de puncte.
 
Două echipe care acum cinci ani jucau un sfert de finală de Cupa UEFA, dar care acum tremură pentru o poziţie de Europa League, stadion parcă mai gol ca niciodată, nelipsitele scandaluri şi acuze între conducători înainte de meci. În acest context a avut loc ultimul derby bucureştean al sezonului. Din fericire, putem spune după ceea ce am văzut miercuri seară.
 
Steaua: Tătăruşanu - Emeghara (Szekely 60), Geraldo, Gardoş, Latovlevici - Răduţ (Maicon 72), Brandan - Nicoliţă, Dică (Marinescu 60), Cr. Tănase - Onofraş
 
Rapid: D. Coman - Rui Duarte, Marcos Antonio, Glauber, Ezequias - M. Roman (Grigorie 21), N. Grigore, C. Lazăr (Olberdam 58), Bozovic (Frunză 78) - Herea, Pancu.

Parteneri
Parteneri
sati