Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Greşeala lui Tătăruşanu şi golul lui Pancu aduc victoria Rapidului în Ghencea

Greşeala lui Tătăruşanu şi golul lui Pancu aduc victoria Rapidului în Ghencea

Greşeala lui Tătăruşanu şi golul lui Pancu aduc victoria Rapidului în Ghencea
Sursa foto: Foto: gsp.ro
04 Mai 2011   •   22:25

Rapid a făcut un pas important pentru calificarea în sezonul viitor de Europa League, după ce a câştigat cu scorul de 1-0 meciul din Ghencea împotriva Stelei. Unicul gol al partidei a fost marcat în minutul 70 de Pancu, atacantul giuleştenilor profitând de o greşeală a lui Tătăruşanu.

 
Meciul a început promiţător, cu Pancu profitând de o greşeală a lui Brandan şi dându-i primele emoţii lui Tătăruşanu. Steaua a replicat cu Tănase în prim-plan, decarul din Ghencea oferind senzaţia că poate face un joc mare după trei şuturi pe poartă în primele zece minute. Giuleştenii au reuşit însă să echilibreze disputa şi Herea, după o fază excelent lucrată de Pancu, a ratat incredibil din 6 metri.
 
Câteva minute mai târziu, Dică a comis un faul dur la mijlocul terenului, dar Robert Dumitru nu i-a acordat cartonaşul galben care ar fi însemnat eliminarea pentru decarul stelist, Pancu făcând o criză de nervi care i-a adus în cele din urmă un avertisment din partea arbitrului. A fost momentul care parcă a trezit la viaţă cele două echipe, letargice până atunci.
 
Herea ratat o nou şansă uriaşă, după ce l-a ridiculizat pe Latovlevici, pentru ca Pancu să scape şi el de eliminare în urma unei intrări asupra lui Dică ce a părut o poliţă plătită pentru incidentul de mai devreme. Prima repriză s-a încheiat cu o fază confuză şi controversată, la care Onofraş a reuşit să fure o minge din picioarele lui Coman şi apoi să înscrie în poarta goală, însă golul său a fost anulat de arbitru, acesta considerând că lovitura liberă din care balonul a ajuns la portarul rapidist nu fusese de fapt executată.
 
Cele două echipe au lăsat la vestiare nervii din prima repriză, dar nu i-au înlocuit cu fotbalul. Prima fază importantă a reprizei a doua a venit abia în minutul 61, atunci când Răduţ l-a întins pe Coman cu un şut de la distanţă. Alb-vişinii au revenit în atac, Pancu deschizând scorul cu o lovitură de cap din apropiere, după ce Tătăruşanu a respins în faţă trasorul lui Olberdam.
 
Cârţu a forţat cu arma secretă Maicon, Steaua a împins jocul către careul giuleştenilor, însă elevii lui Marian Rada au absorbit fără probleme presiunea, finalul transformându-se într-un chin pentru roş-albaştrii şi puţinii lor fani din tribune. Ultimul fluier al lui Robert Dumitru a pecetluit căderea echipei din Ghencea pe locul 6, care poate însemna absenţa din Europa în viitorul sezon, în timp ce Rapid a urcat pe poziţia a patra, cu 52 de puncte.
 
Două echipe care acum cinci ani jucau un sfert de finală de Cupa UEFA, dar care acum tremură pentru o poziţie de Europa League, stadion parcă mai gol ca niciodată, nelipsitele scandaluri şi acuze între conducători înainte de meci. În acest context a avut loc ultimul derby bucureştean al sezonului. Din fericire, putem spune după ceea ce am văzut miercuri seară.
 
Steaua: Tătăruşanu - Emeghara (Szekely 60), Geraldo, Gardoş, Latovlevici - Răduţ (Maicon 72), Brandan - Nicoliţă, Dică (Marinescu 60), Cr. Tănase - Onofraş
 
Rapid: D. Coman - Rui Duarte, Marcos Antonio, Glauber, Ezequias - M. Roman (Grigorie 21), N. Grigore, C. Lazăr (Olberdam 58), Bozovic (Frunză 78) - Herea, Pancu.

×
Subiecte în articol: Liga I steaua Rapid derby
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close