Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Ilie Stan nu mai este antrenorul Stelei. Locul său a fost luat de Mihai Stoichiţă

Ilie Stan nu mai este antrenorul Stelei. Locul său a fost luat de Mihai Stoichiţă

Ilie Stan nu mai este antrenorul Stelei. Locul său a fost luat de Mihai Stoichiţă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    27 Mar 2012   •   17:33

La capătul unei întâlniri pe care au avut-o marţi dimineaţă, Gigi Becali şi Ilie Stan au decis să întrerupă colaborarea, astfel că tehnicianul de 44 de ani părăseşte banca roş-albaştrilor după şase luni.

În perioada în care a pregătit-o pe Steaua, fostul mijlocaş a reuşit să califice echipa în primăvara europeană, unde a fost eliminată de Twente, şi să o readucă în lupta pentru titlu, în condiţiile în care a prelut-o de pe locul 9.

A plecat cu tot staful, a zis că atât a putut să facă. Nu am încercat să-l conving să rămână. Schimb o sută de antrenori când vreau eu. Atât timp cât sunt corect, schimb în fiecare săptămă câte unul. Am luat prima fotbaliştilor şi vreau să câştig campionatul. I-am mulţumit lui Stan pentru că nu mă mai bat cu Dinamo şi Rapid, ci doar cu CFR. Dar până aici a putut. Stan mi-a zis că-i mulţumit că are Steaua în palmares şi că vrea să plece în străinătate. Cel mai mult m-a deranjat că l-a folosit pe Chiricheş fundaş dreapta. Mi-a făcut în oftică”, a declarat Gigi Becali.

Patronul roş-albaştrilor a anunţat că noul antrenor va fi Mihai Stoichiţă, care a mai ocupat acest post în perioada 1997-1999, când a câştigat campionatul şi Supercupa României, şi în sezonul 2009-2010, încheiat pe locul 4.

Gigi Becali m-a sunat şi mi-a spus că a reziliat contractul cu Ilie Stan şi m-a întrebat dacă aş fi de acord să preiau Steaua. La mine este mai mult decât o legătură materială cu Steaua, este o legătură sentimentală şi o provocare. Ne-am înţeles asupra aceluiaşi obiectiv, să câştigăm campionatul. De mâine dimineaţă, de la 9 fără un sfert, va începe al treilea meu mandat la Steaua. O să continui munca bună a lui Ilie de aici pentru că a făcut şi el lucruri frumoase din punct de vedere al organizării, iar, din punctul de vedere al pregătrii fizice, echipa stă cel mai bine, chiar dacă el a fost criticat pentru pregătirea demodată de la munte. Lotul este foarte bun, iar o cauză a rupturii dintre ei a fost şi lipsa oamenilor pe anumite posturi. Steaua e Steaua, iar în această perioadă de două-trei luni este mai importamtă decât orice. Matematic, putem lua campionatul, iar cele opt puncte se pot recupera”, a spus Stoichiţă.

Ilie Stan a fost instalat la Steaua în 30 septembrie 2011, când l-a înlocuit pe israelianul Roni Levi, care a demisionat după 1-1 cu AEK Larnaca, în grupele Ligii Europa.

În ciuda unei serii de rezultate bune, ultimele două etape, când Steaua a pierdut la Tg. Mureş şi a remizat pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaş, i-au atras criticiile patronului şi au grăbit finalul mandatului său în Ghencea.


×
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close