Antena 3 CNN Sport Fotbal intern INAUGURARE STADION CRAIOVA. Cadoul LPF pentru olteni în ziua cea mare

INAUGURARE STADION CRAIOVA. Cadoul LPF pentru olteni în ziua cea mare

INAUGURARE STADION CRAIOVA. Cadoul LPF pentru olteni în ziua cea mare
10 Noi 2017   •   17:25

INAUGURARE STADION CRAIOVA Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, vineri, că recunoaşte gruparea CS Universitatea Craiova, care activează în prezent în Liga I, drept continuatoarea echipei Universitatea Craiova, având palmaresul de la înfiinţarea din 1948 şi până în 1991. INAUGURARE STADION CRAIOVA

INAUGURARE STADION CRAIOVA Într-un comunicat publicat pe site-ul său oficial, LPF informează că a analizat în acest sens solicitarea CSU Craiova precum şi documentele înaintate de aceasta. Printre dovezile transmise de conducerea clubului se numără:

INAUGURARE STADION CRAIOVA - Contractul de asociere nr. 41.08.07.2013 încheiat între Municipiul Craiova prin Consiliul Local, Clubul Sportiv "Universitatea Craiova" şi Club Sportiv U Craiova SA precum şi Actul adiţional nr. 1/08.08.2013 la acest contract. Prin Contractul de asociere nr. 41 din 08.07.2013, a fost adus ca aport de către Clubul Sportiv Universitatea Craiova palmaresul, numele, sigla, marca şi culorile, iar S.C. Club Sportiv U Craiova S.A. a dobândit dreptul de a le folosi.

INAUGURARE STADION CRAIOVA - Decizia Curţii de Apel Bucureşti nr. 441A/2016 din 08.06.2016 pronunţată în dosarul 3734/3/2013, irevocabilă prin respingerea recursului de către ÎCCJ la data de 22.09.2017, decizia nr. 1313; Sentinţa civilă nr. 1351/12.11.2015 pronunţată în dosarul 3734/3/2013 precum şi încheierea de şedinţă din data de 29.10.2015. La pag.14 ultim alineat din sentinţa nr. 1351 / 12.11.2015 instanţa reţine că numai Clubul Sportiv Universitatea Craiova poate fi considerat continuatorul clubului sportiv din 1948.

INAUGURARE STADION CRAIOVA "În acest context, apreciem că solicitarea clubului este întemeiată iar echipa S.C. Club Sportiv U Craiova S.A. trebuie înscrisă pe pagina de web a LPF cu rezultatele obţinute începând cu anul 1948 şi până în anul 1991", menţionează LPF.

INAUGURARE STADION CRAIOVA Anunţul Ligii Profesioniste de Fotbal vine chiar în ziua în care CS Universitatea Craiova inaugurează noul stadion "Ion Oblemenco" în cadrul unui amical cu Slavia Praga.

INAUGURARE STADION CRAIOVA Adrian Mititelu, proprietarul FC Universitatea Craiova SA, societate în insolvenţă, se află de mai mult timp în litigiu cu CS Universitatea Craiova, grupare susţinută de autorităţile locale. Mititelu susţine că este deţinătorul de drept al palmaresului, siglei şi culorilor, în vreme ce oficialii Clubului Sportiv Univesitatea Craiova afirmă că acestea nu au părăsit patrimoniul său niciun moment. CS Universitatea Craiova argumentează că asociaţiile şi societăţile care au avut echipe de fotbal cu numele "Universitatea Craiova" nu au primit niciun document pentru a se putea folosi de palmares. Mai exact, Asociaţia Sportivă Fotbal Club Universitatea Craiova (înfiinţată în 1994) şi SC Fotbal Club Craiova SA (înfiinţată în 2002) nu au pretins, în actele lor constitutive, că palmaresul clubului ar fi inclus în patrimoniul entităţilor nou-înfiinţate.

INAUGURARE STADION CRAIOVA Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis la 22 septembrie că Adrian Mititelu a pierdut mărcile naţionale combinate desenate cu leul, palmaresul, precum şi dreptul de folosinţă a denumirii de FC Universitatea Craiova. În consecinţă, conducerea Clubului Sportiv Universitatea Craiova a demarat procedurile de schimbare a denumirii echipei de fotbal din Liga I, astfel încât acesta să conţină sintagma "Club de Fotbal".

×
Subiecte în articol: Universitatea Craiova
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close