Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Început perfect pentru CFR Cluj în Liga Campionilor: Victorie cu 2-0 la Braga

Început perfect pentru CFR Cluj în Liga Campionilor: Victorie cu 2-0 la Braga

Început perfect pentru CFR Cluj în Liga Campionilor: Victorie cu 2-0 la Braga
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    20 Sep 2012   •   00:00

Dubla lui Rafael Bastos şi intervenţiile senzaţionale ale portarului Felgueiras au adus prima victorie pentru CFR Cluj în grupa H a Ligii Campionilor, 2-0 cu Sporting Braga, în deplasare.

Echipa lui Ioan Andone, aflată la a treia prezenţă în grupele Ligii Campionilor, a făcut un meci excelent în Portugalia şi se află pe primul loc după prima etapă, cu un golaveraj superior faţă de Manchester United.

Începutul meciului a fost echilibrat, cu un uşor plus pentru clujeni, care au fost foarte atenţi în apărare şi extrem de periculoşi pe contraatac. De altfel, în urma unei asemenea faze a venit şi deschiderea scorului, în minutul 19.

O acţiune iniţiată de Rafael Bastos în propria jumătate de teren a fost continuată inteligent de Sougou, care i-a retrimis coechipierului său, iar brazilianul de 27 de ani, rămas singur cu Beto, şi-a păstrat sângele rece şi a marcat cu un şut plasat la colţul scurt.

Replica gazdelor nu a întârziat, aproape imediat Leandro Salino fiind aproape de egalare, însă finalizarea sa a trecut paralel cu poarta. Apoi şi-a intrat în rol Felgueiras, care a intervenit excelent la caălcâiul lui Eder, la şutul înşelător al aceluiaşi jucător şi la voleul de la circa 25 de metri al lui Hugo Viana.

În plin asalt portughez, Kapetanos a avut şansa de a înscrie golul despinderii, tot după un contraatac, însă grecul a făcut totul bine până în momentul execuţiei decisive, care a trecut puţin pe lângă.

Ocazia fostului stelist a anunţat a doua reuşită a lui Bastos, mijlocaşul sud-american dublând avantajul campioanei României în minutul 34, după o acţiune personală de toată frumuseţea, începută cu recuperarea sa în jumătatea adversă şi încheiată cu un şut aproape de vinclu.

În partea a doua, ardelenii au fost mai preocupaţi să-şi păstreze avantajul de pe tabelă, iar Felgueiras a avut un aport important, prin două alte intervenţii providenţiale în faţa lui Ruben Micael în primul sfert de oră de după reluare.

În minutul 76, Kapetanos a avut din nou o excelentă oportunitate de a înscrie, însă fostul stelist s-a pierdut din nou cu pirea, pentru ca în prelungiri, portarul clujenilor să-şi încheie recitalul cu alte două parade, care le-a interzis lui Eder şi Custodia satisfacţia unui gol de onoare.

În etapa următoare, CFR Cluj va primi pe teren propriu pe Manchester United, englezii reuşind să se impună în celălalt meci din grupa H cu 1-0 în faţa lui Galatasaray. Unicul gol al partidei de pe Old Trafford a fost înscris de Michael Carrick, în minutul 7.

Braga: Beto - Nuno Coelho, Ismaily, P. Vinicius, Mossoro, R. Micael, L. Salino (P. Cesar 70), Custodio, Alan (H. Barbosa 46), H. Viana (Ze Luis 63), Eder

CFR: Felgueiras - Ivo Pinto, Sepsi, Cadu, Rada, Camora, Muresan, R. Bastos (Rui Pedro 79), L. Alberto (Godemeche 64), Kapetanos, Sougou (Aguirregaray 46)


×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close