Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Ioan Andone nu mai este antrenor la CFR Cluj. Paszkany: „99% vine un străin”

Ioan Andone nu mai este antrenor la CFR Cluj. Paszkany: „99% vine un străin”

Ioan Andone nu mai este antrenor la CFR Cluj. Paszkany: „99% vine un străin”
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    24 Oct 2012   •   20:16

Parcursul bun din Liga Campionilor, acolo unde ocupă locul 2 în grupa H, nu a fost suficient pentru ca Ioan Andone să rămână în continuare antrenorul campioanei CFR Cluj.

Prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul său oficial, clubul din Gruia a anunţat că cele două părţi au decis de comun acord să înceteze colaborarea.

„Managementul Clubului CFR 1907 Cluj şi Dl. Ioan Andone au convenit să înceteze raporturile juridice în curs de derulare, începând cu data de 24 octombrie 2012. Suntem mândri de tot ce am realizat împreună, atât în primul «mandat» al lui Ando cât şi pe parcursul acestui an 2012: obţinerea celui de-al treilea titlu de campioană, cele cinci victorii din Liga Campionilor şi egalul eroic obţinut la Istanbul. Ando are şi va avea întodeauna un loc special în inimile suporterilor noştri iar relaţia de prietenie cu managementul şi acţionarii clubului va rămâne veşnică”, scrie în comunicatul clujenilor.

Patronul lui CFR Cluj, Arpad Paszkany, a dat asigurări că „vom avea un nou antrenor pînă la următorul meci de campionat” şi a adăugat că, cel mai probabil, acesta va fi unul din străinătate.

„CFR este o echipă care atrage de fiecare dată. În seara asta ne vom gândi şi mâine vom lua o decizie. Dacă nu greşesc, sunt 12 sau 13 antrenori care ne-au fost oferiţi, iar aceştia sunt din Italia, Franţa, Portugalia, America de Sud şi Germania, dar şi din ţară. Însă 99% va fi un antrenor străin”, a declarat Paszkany, conform Gazetei Sporturilor.

Potrivit aceleiaşi surse, este posibil ca Ioan Andone să ajungă pe banca celor de la Rapid, care s-au despărţit recent de Ioan Ovidiu Sabău.

"Fălcosul" nu ar fi la prima experienţă în Giuleşti, el pregătindu-i pe alb-vişinii pentru o scurtă perioadă de timp în primăvara anului 2001. În scurtul mandat ca tehnician al Rapidului, Andone a obţinut un succes categoric în faţa Stelei, scor 5-1, fără a reuşi însă să califice echipa în cupele europene.

Andone a antrenat-o de două ori pe CFR Cluj, câştigând titlul în 2008 şi 2012. Deşi lasă echipa într-o situaţie foarte bună în Liga Campionilor, competiţie în care s-a impus la Braga (2-0), a remizat la Istanbul cu Galatasaray (1-1) şi a pierdut la limită acasă cu Manchester United (1-2), tehnicianul de 52 de ani plăteşte pentru parcursul slab din campionat, acolo unde CFR se află doar pe locul 10 după 12 etape, la 13 puncte în spatele liderului Steaua.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close