Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Ion Crăciunescu a acceptat să devină şeful arbitrilor: „CCA va fi complet autonomă faţă de FRF”

Ion Crăciunescu a acceptat să devină şeful arbitrilor: „CCA va fi complet autonomă faţă de FRF”

Ion Crăciunescu a acceptat să devină şeful arbitrilor: „CCA va fi complet autonomă faţă de FRF”
de M.T.    |    03 Oct 2011   •   14:44

Ion Crăciunescu s-a înţeles cu Mircea Sandu şi va deveni noul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Numirea sa va fi validată de Comitetul Executiv al FRF, care va avea loc pe 13 octombrie.

Voi conduce o comisie complet autonomă faţă de FRF. Una dintre cererile mele a fost asigurarea bugetului pentru echipamentul arbitrilor de la Divizia C, acolo unde un arbitru ar trebui să cheltuie 18 milioane pe an, iar majoritatea, dacă nu cumva nici unul, nu câştigă atât. Era nevoie de 160.000 de euro, dar până la urmă FRF ne va da 80.000 de euro. De asemenea, Mircea Sandu mi-a promis că arbitrii vor primi de la federaţie 500.000 de euro în 2012 pentru buget, sumă în care intră şi banii veniţi de la UEFA”, a declarat Crăciunescu, conform gsp.ro.

Noul şef al arbitrilor încearcă să obţină pentru comisia pe care o va conduce şi o cotî din drepturile TV ale Ligii I: „În februarie, la Adunarea Generală a LPF, vom discuta despre acest aspect. Sunt convins că şi conducătorii îşi dau seamă că fără un buget consistent arbitrajul românesc nu poate merge înainte”.

Rugat să comenteze arestările din ultima vreme din rândul oamenilor de fotbal, Crăciunescu a răspuns că „DNA este o instituţie foarte serioasă, aşa că nu cred că nu există dovezi clare în privinţa celor reţinuţi”.

Ion Crăciunescu s-a mai aflat în fruntea CCA în perioada iunie 2003 - octombrie 2005, fiind îndepărtat din funcţie după ce şi-a exprimat susţinerea pentru Gheorghe Popescu la alegerile pentru preşedinţia FRF. Din acel moment, fostul arbitru a fost unul dintre adversarii recunoscuţi ai lui Mircea Sandu.

Împăcarea dintre cei doi a fost grăbită de noul scandal izbucnit în arbitraj, pe 23 septembrie, în urma unei percheziţii şi a unor audieri, preşedintele CCA, Vasile Avram, şi Sorin Ţerbea, apropiat al clubului FCM Târgu Mureş, fiind reţinuţi pentru pentru luare de mită şi, respectiv, dare de mită.

×
Subiecte în articol: Mircea Sandu CCA FRF arestari vasile avram DNA
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close