Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Iuliu Mureşan, acuzat că a luat bani în 2005 ca să piardă un meci cu Steaua

Iuliu Mureşan, acuzat că a luat bani în 2005 ca să piardă un meci cu Steaua

Iuliu Mureşan, acuzat că a luat bani în 2005 ca să piardă un meci cu Steaua
Sursa foto: Iuliu Muresan
13 Feb 2009   •   14:21

Cea mai recentă intervenţie telefonică la o emisiune GspTV a oficialilor cluburilor CFR Cluj şi Steaua, Iuliu Mureşan şi Gigi Becali, a dus la dezvăluiri care au depăşit cu mult aşteptările prezentatorilor. După declaraţiile lui Mureşan, patronul Stelei a izbucnit şi a făcut declaraţii şocante, în care afirmă că doi veri ai săi au făcut blat în 2005 cu preşedintele CFR-ului, fără ca Becali să ştie, ardelenii pierzând cu 1-0 un meci disputat în Ghencea.
Ipoteza lansată de cei doi se poate susţine, într-o anumită măsură, prin cele întâmplate în 2005. Steaua se lupta cu Dinamo şi Rapid pentru titlu, diferenţa de puncte fiind de două şi, respectiv, trei punte. CFR-ul, aflat la primul sezon de Divizia A, era situat pe un loc 11 lipsit de emoţii, dar şi de pretenţii de a urca în clasament. Meciul direct a fost câştigat de Steaua cu 1-0, printr-un gol din penalty marcat de Mirel Rădoi, iar oaspeţii nu s-au omorât deloc cu firea jucând, conform gsp.ro, fără nici un strop de motivaţie.
Gigi Becali a izbucnit atunci când preşedintele clubului din Cluj-Napoca a afirmat că premierea ar trebui interzisă, deoarece "este penală şi trebuie eliminaţi oamenii care o consideră corectă!" Scandalizat de declaraţia oficialului de la CFR, patronul stelist a replicat, spunând, la rândul său, că Mureşan a cumpărat şi a vândut meciuri:
"E penală premierea? Dar când vinzi meciuri cum este, mă întreb?! Ştiu mai multe meciuri pe care le-a vândut Mureşan. Pe acolo a fost un antrenor machedon, Aurel Şunda. Ei nu vorbesc la telefon, dar cumpără şi vând, sunt mai penali! O să fac în curând dezvăluiri!", a tunat Gigi Becali.
Patronul formaţiei roş-albastre susţine că a aflat aceste informaţii de curând, de la doi veri ai săi, care ar fi aranjat partida din 2005 fără ştirea sa, direct cu Iuliu Mureşan şi antrenorul din acel moment al echipei vişinii, Aurel Şunda. Intâlnirea ar fi avut loc în Pădurea Pustnicu.
"Băi Gigi, ăsta vorbeşte de premieri şi meciuri aranjate?! Păi în 2005, l-am chemat la o masă, la Pădurea Pustnicu, pe el şi pe antrenorul Aurel Şunda. Ştii că Şunda e aromân de-al nostru! Le-am oferit bani să cedeze meciul din Ghencea. Şunda a spus iniţial că nu poate să facă nimic fără Mureşan. Venisem pregătiţi cu 100.000 de euro", i-ar fi spus cei doi veri lui Gigi Becali.
ŤDaţi-mi 50.000 de euro şi rezolv eu! Vorbesc cu 3-4 jucători şi gata! Nu trebuie să ştie toată echipať Gigi, ţie nu ţi-am spus, că n-am vrut să te superi că ne-am băgat noi", a replicat, conform sursei citate, preşedintele din Gruia, Iuliu Mureşan.
Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close