Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Jorge Costa, prima înfrângere pe banca lui CFR: Gaz Metan Mediaş câştigă cu 2-0 la Cluj

Jorge Costa, prima înfrângere pe banca lui CFR: Gaz Metan Mediaş câştigă cu 2-0 la Cluj

Jorge Costa, prima înfrângere pe banca lui CFR: Gaz Metan Mediaş câştigă cu 2-0 la Cluj
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    12 Aug 2011   •   22:27

După ce a obţinut o calificare senzaţională în faţa lui FSV Mainz în Europa League, Gaz Metan Mediaş a bifat şi primul succes din actuala ediţie de campionat, impunându-se cu 2-0 la Cluj, împotriva lui CFR, prin golurile marcate de Ciprian Petre şi Markovic.

 
Echipa lui Cristi Pustai pierduse în precedentele două meciuri din Liga I, dar a dat lovitura chiar pe terenul uneia dintre favoritele la titlu, o echipă care avea maximum de puncte şi nu primise gol după două etape şi pe care nu o învinsese niciodată în deplasare până vineri seară.
 
Clujenii au început mai bine, Bastos dându-i primele emoţii lui Pleşca în minutul 12, când nu a reuşit să ajungă la centrarea lui Ronny.
 
Cea mai mare ocazie a primei reprize a venit în minutul 20, în urma unei lovituri de colţ.  Sougou a trimis cu capul spre poartă, Pleşca a respins, însă faza a continuat şi, după câteva momente de confuzie, mingea a revenit la atacantul senegalez, care a lovit transversala.
 
Scăpaţi de iureşul gazdelor, medieşenii au echilibrat jocul şi au deschis scorul în urma unei lovituri libere executate înşelător de Ciprian Petre şi la care Nuno Claro are o mare parte de vină. Replica CFR-ului nu a întârziat, dar Pleşca a intervenit providenţial în faţa lui Sougou în ultimul minut al primei reprize.
 
Elevii lui Jorge Costa au încercat să-şi ia tare adversarii în startul părţii secunde, dar lovitura de cap slabă a lui Kapetanos şi lovitura liberă excelent executată de Camora nu au adus golul aşteptat de fanii din tribune. Golul a picat însă în cealaltă poartă, tot în urma unei faze fixe.
 
În minutul 53, Ciprian Petre a bătut lovitura liberă din partea stângă în faţa porţii, Nuno Claro nu a ieşit aşa cum ar fi trebuit, iar Matkovic a înscris uşor cu capul. 2-0 pentru Gaz Metan, iar suporterii clujenilor şi-au reluat mai vechiul conflict cu goalkeeperul portughez.
 
La adăpostul unui avantaj de două goluri, Gaz Metan a gestionat bine ce a mai rămas de jucat din meci, deşi antrenorul gazdelor a forţat cu Hora şi Nicoară, care au înlocuit doi fundaşi, iar Sougou şi Kapetanos au avut şanse importante de a relansa partida.
 
Jorge Costa pierde primul său meci în România, dar probabil că marea sa preocupare o reprezintă postul de portar, Nuno Claro dovedind o dată în plus că nu reprezintă o soluţie de încredere.
 
CFR: Nuno Claro - Lionn, Cadu, Rada (Hora 63), Camora (Nicoară 73) - Peralta (Kapetanos 29), G. Mureşan, Renan - Sougou, Ronny, Bastos
 
Gaz Metan: Pleşca - Trtovac, Fl. Lazăr, Markovic, Buzean - Cr. Todea, Hoban - Fl. Bratu (Bozeşan 70), Breeveld, C. Petre (D. Roman 82) - Bawab (Miclea 89).

×
Subiecte în articol: CFR Cluj Gaz Metan Medias Liga I
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close