Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Jucătorii Timişoarei, bulversaţi. Marian Iancu: "Este un abuz"

Jucătorii Timişoarei, bulversaţi. Marian Iancu: "Este un abuz"

Jucătorii Timişoarei, bulversaţi. Marian Iancu: "Este un abuz"
31 Mai 2011   •   16:05

Decizia FRF de a nu acorda licenţa pentru următorul sezon lui Poli Timişoara şi Gloriei Bistriţa a dat naştere la recţii diferite. cei mai afectaţi sunt, aşa cum era de aşteptat, jucătorii bănăţeni, luaţi complet prin surprindere de hotărârea federaţiei. În schimb, Marian Iancu nu pare să se fi resemnat.

Nu e o decizie şoc, pentru că ne aşteptam la ea. Este un abuz. Vom face plângeri penale la Parchet împotriva tuturor membrilor Comisiei. O să cerem expertiză să se compare cu licenţele obţinute de celelalte cluburi. Vor avea mult de muncă în lunile şi anii care urmează. Îi vom încrimina pe toţi membrii Comisiei. De aici încolo lucrurile vor merge în justiţia civilă”, a anunţat Marian Iancu la sport.ro.

Pentru mine este o surpriză foarte mare şi nici nu mai ştiu ce să spun. Un oraş ca Timişoara fără echipă în prima ligă este ceva devastator. Habar n-am care va fi viitorul meu, nici nu am cuvinte acum”, a declarat Cisovsky, conform Gazetei Sporturilor, în timp ce Luchin aşteaptă ca timpul să scoată la iveală vinovatul pentru această situaţie: „Sunt extrem de dezamăgit şi stau să mă întreb ce se întâmpla dacă luam campionatul. Sunt complet depăşit de situaţie în acest moment. Nu ştiu cine este vinovat de această situaţie, dar sigur cineva este de vină şi timpul îl va scoate la iveală”.

Un alt jucător al formaţiei de pe Bega, Mircea Axente, aşteaptă o mişcare din partea clubului. „Parcă nici nu îmi vine să cred ce s-a întâmplat. Deocamdată nici nu conştientizez. Trebuie să vedem ce poziţie va adopta şi clubul pentru că în acest moment nu putem spune prea multe. Deocamdată aşteptăm un semn, pentru că suntem blocaţi complet”, a spus atacantul.

Adrian Mititelu este de părere că Gloria Bistriţa a picat la mijloc într-o tentativă de răzbunare la adresa Timişoarei şi a Craiovei. „Domnul Duru a uitat să vorbească despre alte două echipe care nu ar fi trebuit să primească licenţa, dar nu dau detalii. Însă ce se întâmplă acum este o răzbunare pentru Timişoara şi Craiova. Bistriţa a căzut din cauza conjucturii, nu au mai putut să o ţină în braţe. Principalul vinovat este Dumitru Dragomir, pentru că a dorit ca noi să nu mai fim în prima ligă. Şi Marian Iancu are vina lui, pentru că a zis mereu  că Universitatea nu va lua licenţa. L-a pedepsit Dumnezeu”, a declarat finanţatorul Ştiinţei la sport.ro.

Nu pot spune că sunt bucuros, era o decizie care se vehicula de aproximativ două luni de zile. Din 31 martie mai toată lumea vehicula acest lucru. Noi eram oricum în cupele europene, acum vom juca un tur în plus şi ne prezentăm pentru Champions League. Nu ne putem bucura pe supărarea şi deznădejdea altor echipe. Eu cel puţin nu pot. Cu toate că Vasluiul merita să fie chiar mai sus după ceea ce a arătat în campionatul trecut, dar asta a fost”, a spus Viorel Hizo, antrenorul lui FC Vaslui, pentru Mediafax.

O poziţie asemănătoare a avut şi Ioan Horoba. „Suntem în Europa league, dar nu mă pot bucura prea mult de această situaţie, pentru că echipa unde am fost 22 de ani, Gloria Bistriţa a retrogradat în liga a treia. Cred că cei care au fost în jurul lui Jean Pădureanu, l-au trădat. Toţi care au lucrat la manualul de licenţiere de la club au fost rău intenţionaţi. E groaznic că al treilea club din România, după Steaua şi Dinamo, care nu a retrogradat niciodată, a fost spulberat din prima ligă”, a explicat directorul general al Mediaşului.

În schimb, Gheorghe Mulţescu este de părere că prin retrogradarea Timişoarei şi a Bistriţei se face dreptate pentru echipa din Regie. „S-a făcut dreptate, Dumnezeu nu doarme. Sportul a avut cel mai ofensiv joc dintre toate echipele, mă bucur pentru Sportul, pentru că a fost privată de multe puncte de greşelile arbitrilor. În 2006, când Sportul a fost retrogradată, a fost o situaţie similară, aşa că mă bucur că a rămas în Liga I, s-a întors roata”, a declarat tehnicianul Sportului.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close