Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Judecarea recursurilor în DOSARUL TRANSFERURILOR se va relua în 9 mai. Vezi ce a declarat Gică Popescu

Judecarea recursurilor în DOSARUL TRANSFERURILOR se va relua în 9 mai. Vezi ce a declarat Gică Popescu

Judecarea recursurilor în DOSARUL TRANSFERURILOR se va relua în 9 mai. Vezi ce a declarat Gică Popescu
16 Apr 2013   •   22:24

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis continuarea judecării recursurilor în dosarul transferurilor la 9 mai, când ar urma să dea declaraţii şase dintre cei opt inculpaţi, după ce la termenul de azi a fost audiat doar Gheorghe Popescu.

Popescu a vorbit în faţa instanţei despre implicarea sa în transferurile lui Lucian Sânmărtean şi Florin Bratu, susţinând despre primul că nu i s-a părut nimic suspect şi că totul a fost legal şi în acord cu regulamentele FIFA şi UEFA.

Referitor la transferul lui Bratu de la Rapid la Galatasaray Instanbul, el a precizat că a fost solicitat de directorul sportiv al clubului din Turcia, care voia să aducă la echipă trei jucători din România. Printre aceştia se număra şi Bratu, a arătat Popescu, precizând că, la transferul acestuia, a primit un comision în contul unei datorii pe care o avea la el Galatasaray, din perioada când a jucat la această echipă.


În dosarul trasferurilor din fotbalul românesc sunt implicați Ioan şi Victor Becali, Cristi Borcea, Mihai Stoica, George Copos, Gică Popescu, Jean Pădureanu şi Gigi Neţoiu.

Procurorii îi acuză că, în urma a 12 transferuri frauduloase, au prejudiciat statul român cu 1, 5 milioane de dolari şi au produs o gaură de peste 10 milioane în bugetul cluburilor din Liga 1.

Toţi cei opt au susţinut de-a lungul procesului că sunt nevinovaţi. Nu au reuşit să convingă magistraţii şi au primit condamnări la închisoare. Astfel, patronul Rapidului, George Copos, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Transferurilor". În acelaşi dosar, preşedintele Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu, a primit trei ani de închisoare, cu suspendare.

De asemenea, Cristi Borcea a primit şapte ani de închisoare cu executare, Mihai Stoica patru ani de închisoare cu executare, Ioan Becali, opt ani de închisoare cu executare.

Gică Popescu, în schimb, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, Victor Becali, şase ani cu executare şi Gigi Neţoiu, trei ani de închisoare cu suspendare.



×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close