Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Le Temps: CFR Cluj se bate cu "xenofobul" Gigi Becali fără nici un fotbalist ungur

Le Temps: CFR Cluj se bate cu "xenofobul" Gigi Becali fără nici un fotbalist ungur

Le Temps: CFR Cluj se bate cu "xenofobul" Gigi Becali fără nici un fotbalist ungur
04 Noi 2008   •   17:08

Meciul dintre CFR Cluj şi Bordeaux a reprezentat un bun prilej pentru jurnaliştii de la publicaţia elveţiană "Le Temps" de a face o incursiune în istoria echipei care surprinde astăzi lumea bună din Liga Campionilor. "Micuţa echipă de fotbal CFR Cluj, reprezentantă a unui oraş de numai 300.000 de locuitori din Transilvania descrisă de Bram Stoker în faimosul roman "Dracula", a ajuns să fie una dintre cele mai bune echipe româneşti şi cele mai importante rivale ale Stelei Bucureşti. Asta după ce, în 2002, Arpad Paszkanyi a investit o sumă impresionantă reuşind să ridice nivelul echipei. Român de origine maghiară, Arpad Paszkanyi, este proprietarul firmei Ecomax MG, companie ce activează în domeniul industriei petrolului", îşi încep materialul cei de la Le Temps.
De unde atâta generozitate din partea magnatului de origine maghiară, se întreabă aceştia. Tot ei par să fi găsit şi răspunsul. La origine, echipa purta numele de Koloszvari Vasutas Sport Club, având o puternică rezonanţă maghiară. Şi totuşi, cu trei ani în urmă, patronul CFR-ului declara altceva: acesta susţinea că vrea să pună capăt hegemoniei cluburilor din Capitală, în special celei deţinute de Steaua. Steaua a reprezentat pentru multă vreme, chiar şi în timpul perioadei comuniste, mândria naţionaliştilor. Campioană a Europei în 1986, Steaua este în prezent echipa controversatului om de afaceri Gigi Becali, scriu cei de la Le Temps.
În aceste condiţii, "războiul" dintre cele două echipe durează de ceva vreme. Becali, în mijlocul unei crize de xenofobie, spunea de CFR Cluj că este "echipa ungurilor". Cel mai interesant demers al lui Becali este pe departe încercarea de a-i "stimula" pe jucătorii de la Universitatea Cluj în meciul contra CFR Cluj. Acesta le-a trimis o valiză cu 1,7 milioane de euro. Pentru ca Steaua să câştige titlul de campioană, Universitatea Cluj trebuia cu orice preţ să nu piardă meciul contra CFR-ului. Anchetat de procurorii DNA, Becali declara: "Sunt banii mei şi fac ce vreau eu cu ei!"
Între timp, CFR Cluj continuă să-şi îmbunătăţească jocul cu ajutorul echipei multinaţionale: şase portughezi, doi brazilieni, cinci argentinieni, un jucător din Uruguay şi unul din Burkina Faso, un canadian, trei ivorieni, câţiva români şi nici un singur ungur, este concluzia celor de la Le Temps.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close