Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Liga Campionilor: CFR Cluj, în grupă cu Manchester United, Sporting Braga şi Galatasaray

Liga Campionilor: CFR Cluj, în grupă cu Manchester United, Sporting Braga şi Galatasaray

Liga Campionilor: CFR Cluj, în grupă cu Manchester United, Sporting Braga şi Galatasaray
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    30 Aug 2012   •   19:41

Manchester United, Sporting Braga şi Galatasaray Istanbul vor fi adversarele campioanei României, CFR Cluj, din grupa H a Ligii Campionilor, în urma tragerii la sorţi care a avut loc joi seară la Monte Carlo.

Clujenii au fost repartizaţi în a patra urnă valorică şi au aşteptat până aproape de sfârşitul tragerii la sorţi să-şi afle adversarele.

Echipa antrenată de Ioan Andone, aflată la a treia participare în Liga Campionilor, a fost penultima extrasă şi a evitat o grupă imposibilă, cea în care ar fi putut juca împotriva celor de la Real Madrid, Manchester City şi Ajax Amsterdam.

Pentru Manchester United va fi al doilea an la rând în care va ajunge în România, după ce anul trecut "diavolii" au jucat împotriva celor de la Oţelul Galaţi.

Dacă englezii pornesc ca favoriţi indiscutabili în grupa H, în schimb, Braga şi Galatasaray sunt adversari accesibili pentru CFR, în tentativa clujenilor de a forţa o calificare în primăvara europeană, după ce, la precedentele apariţii în Liga Campionilor, formaţia din Gruia a încheiat de fiecare dată pe ultimul loc.

Cea mai interesantă grupă este, fără îndoială, cea în care vor evolua Real Madrid, Manchester City, Ajax şi Borussia Dortmund, adică echipele campioane din Spania, Anglia, Olanda şi Germania. În total, 14 trofee ale Cupei/Ligii Campionilor.

De cealaltă parte, cea mai accesibilă serie pare a fi cea formată din FC Porto, Dinamo Kiev, PSG şi Dinamo Zagreb.

Deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, Chelsea Londra, a fost repartizată în Grupa E, alături de Şahtior Doneţk, echipa lui Mircea Lucescu, Juventus Torino şi debutanţii danezi de la FC Nordsjaelland.

Finalista ediţiei trecute, Bayern Munchen va întâlni pe Valencia, Lille şi BATE Borisov în grupa F, în timp ce Barcelona va evolua în grupa G, unde va întâlni Benfica, Spartak Moscova şi Celtic Glasgow.

Componenţa grupelor din Liga Campionilor 2012-2013

Grupa A: FC Porto, Dinamo Kiev, Paris St. Germain, Dinamo Zagreb

Grupa B: Arsenal, Schalke 04, Olympiakos, Montpellier

Grupa C: AC Milan, Zenit St. Petersburg, Anderlecht, Malaga

Grupa D: Real Madrid, Manchester City, Ajax, Dortmund

Grupa E: Chelsea, Şahtior Doneţk, Juventus, FC Nordsjaelland

Grupa F: Bayern Munchen, Valencia, Lille, BATE Borisov

Grupa G: FC Barcelona, Benfica, Spartak Moscova, Celtic Glasgow

Grupa H: Manchester United, Sporting Braga, Galatasaray, CFR Cluj


×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close