Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Liga I ar putea aplica sistemul de arbitraj în cinci, după modelul UEFA

Liga I ar putea aplica sistemul de arbitraj în cinci, după modelul UEFA

Liga I ar putea aplica sistemul de arbitraj în cinci, după modelul UEFA
02 Noi 2010   •   15:08

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, a declarat că va face un demers oficial către FRF şi LPF pentru ca meciurile din Liga I să fie arbitrate de câte şase arbitri (cinci pe teren plus unul de rezervă), urmând să ceară şi aprobarea FIFA în acest sens.

"După părerea noastră, această decizie ar contribui pozitiv în Liga I. Sunt multe greşeli care n-ar mai exista. Îmi trebuie aprobarea FRF şi LPF. O să reiau discuţiile cu preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi cu preşedintele LPF, Dumitru Dragomir. Pe urmă am să fac un demers oficial către FIFA. Putem aplica acest sistem numai dacă avem aprobarae FIFA, iar forul internaţional nu cred că va aproba sistemul doar pentru unele jocuri din Liga I ci doar pentru toate meciurile. Poate, din retur, va fi aplicat acest sistem, dar nu exclud nici ca el să fie implementat încă din turul acestui campionat", a spus Avram.

Avram a menţionat că a vrut să aplice sistemul cu şase arbitri de la începutul campionatului, însă a fost refuzat de FRF şi LPF, pe motiv că în criza actuală nu se justifică o astfel de măsură.

Preşedintele CCA a mai menţionat că dacă se va aproba cererea lui, va trebui să-i instruiască suplimentar pe arbitrii români. "Este vorba şi de dotare, pentru că sunt nişte staţii speciale. Dar cu ajutorul FRF şi LPF se poate rezolva. Deocamdată, avem trei brigăzi pregătite să conducă astfel de jocuri", a precizat el, făcând referire la cei care au arbitrat în competiţiile europene, unde UEFA a experimentat cu succes arbitrajul în cinci.


×
Subiecte în articol: arbitraj Liga I
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close