Antena 3 CNN Sport Fotbal intern LIGA I. Dinamo a suferit prima înfrângere în campionat, 2-3 cu FC Botoşani

LIGA I. Dinamo a suferit prima înfrângere în campionat, 2-3 cu FC Botoşani

LIGA I. Dinamo a suferit prima înfrângere în campionat, 2-3 cu FC Botoşani
de M.T.    |    15 Sep 2014   •   09:23

Dinamo rămăsese singura echipă din Liga I care nu pierduse încă în noua ediţie de campionat. Seria pozitivă a alb-roşilor a fost întreruptă duminică, FC Botoşani impunându-se cu 3-2 pe teren propriu în faţa "câinilor", la capătul unui meci nebun şi cu mari probleme de arbitraj.

Gazdele au deschis scorul în minutul 26, prin Fulop, însă Dinamo a egalat cu patru minute înainte de pauză, când Alexe a transformat un penalty obţinut tot de el.

Antrenorul moldovenilor, Leo Grozavu, a protestat vehement la finalul primei reprize faţă de decizia arbitrului de a acrda lovitură de pedeapsă, astfel că tehnicianul gazdelor a urmărit partea a doua a întâlnirii din tribună.

Chiar şi fîrî antrenor pe bancă, FC Botoşani a trecut din nou în avantaj în minutul 60, graţie reuşitei lui Ngadeu, venită într-un moment în care Dinamo evolua în inferioritate numerică, în urma eliminării lui Fai.

Lucrurile au devenit dramatice pentru bucureşteni, după ce, cu un sfert de oră înainte de final, Bărboianu a primit şi el cartonaşul roşu. În ciuda faptului că jucau cu doi oameni mai puţin, dinamoviştii au reuşit incredibil să egaleze, în minutul 86, la capătul unei acţiuni personale.

Succesul lui FC Botoşani a fost adus în minutul 90, când Roussel a marcat din apropiere.

„A fost un meci nebun, ţinând cont că am primit gol pe final cu doi oameni în plus. Am crezut în victorie şi ne bucurăm că am reuşit să facem fericiţi spectatorii. Sunt bucuros că am reuşit să obţinem victoria, chiar dacă au fost unele nesincronizări. Puteam să şi pierdem jocul. Ne bucură că am reuşit să învingem Dinamo, e o echipă valoroasă, de mare tradiţie. Cred că am fost mai buni”, a spus Grozavu.

De cealală parte, dinamoviştii au criticat dur arbitrajul, secundul Dorin Mateuţ fiind de părere că centralul a scăpat jocul din mână.

„Am trăit jocul la intensitate maximă, ştiam că avem un meci foarte greu. Am încercat să ne impunem. În repriza a doua arbitrul a scăpat jocul din mână. Am avut şi penalty, la Grecu şi la Elton, au fost şi două eliminări. Le mulţumesc băieţilor pentru efortul pe care l-au făcut şi cei care sunt în măsură să judece arbitrajul să judece, pentru că nu este corect ca munca băieţilor să se fie dusă pe apa sâmbetei. Poate la Fai să fi fost eliminare, dar cea de-a doua în niciun caz nu a fost”, a declarat Mateuţ.

Tot duminică, Rapid a câştigat cu 2-1 pe teren propriu n faţa Universităţii Cluj, stricându-i astfel debutul ca antrenor în Liga I lui George Ogăraru, noul tehnician al ardelenilor.

Giuleştenii au deschis scorul prin Buş, în minutul 38, dar clujenii au egalat la un sfert de oră de la reluare, Muşat transformând o lovitură de pedeapsă.

Rapid a obţinut doar a doua victorie în şapte etape în al treilea minut de prelungire, graţie reuşitei lui Călin.

În clasamentul Ligii I, Steaua a profitat de eşecul celor de la Astra Giurgiu, 1-4 cu CFR Cluj, şi a revenit pe primul loc, în timp ce formaţia din Gruia a urcat pe poziţia secundă, la două puncte în spatele actualei campioane.

Liga I, rezultate etapa a 7-a


FC Braşov - Concordia 4-1 (Constantinescu 15, 48, Grigorie 33 pen, Leko 53 / Boldrin 86)
Steaua - Gaz Metan 3-1 (Keşeru 12, 61, Sânmărtean 49 / Llullaku 68
Viitorul - Ceahlăul 2-0 (Fl. Tănase 29, Mitriţă 53)
CFR Cluj - Astra 4-1 (Deac 33, Tade 44, 90+1 pen, Guima 76 / William 46)
CSMS Iaşi - ASA Târgu Mureş 2-2 (Bejan 8 autogol, Hora 82 autogol / N'Doye 29, Goga 64)
Rapid - U Cluj 2-1 (L. Buş 38, Fl. Călin 90+3 / Muşat 61 pen)
FC Botoşani - Dinamo 3-2 (Fulop 26, Ngadeu 60, Roussel 90 / Alexe 41 pen, Gavrilă 86)

Clasament Liga I:
1.Steaua 18p, 2.CFR Cluj 16p, 3.Astra 15p, 4.Petrolul 13p (6j), 5.Dinamo 12p... 13.Viitorul 6p, 14.Pandurii 6p (6j), 15.Oţelul 5p (6j), 16.CSMS Iaşi 4p, 17.Concordia 4p, 18.CS U Craiova 2p.

×
Subiecte în articol: Liga I FC Botosani Dinamo Rapid u cluj
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close