Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Liga I: Dinamo se apropie de podium, după 1-0 cu Astra

Liga I: Dinamo se apropie de podium, după 1-0 cu Astra

Liga I: Dinamo se apropie de podium, după 1-0 cu Astra
de M.T.    |    01 Apr 2013   •   09:15

Dinamo îşi continuă revirimentul din partea a doua a sezonului şi s-a apropiat la două puncte de podium în Liga I, după ce a reuşit să învingă cu 1-0 pe Astra Giurgiu, ocupanta locului 2, într-un meci din etapa a 24-a, disputat pe Arena Naţională.

Unciul gol al partidei a fost marcat de Marius Alexe, în minutul 23, jucătorul dinamovist învingându-l cu o execuţie frumoasă din interiorul careului pe Silviu Lung jr.

Cea de-a zecea reuşită a sezonului pentru Alexe a coincis cu primul gol primit de Astra în 2013, punând capăt în acelaşi timp unui şir pozitiv de patru partide fără înfrângere pentru giurgiuveni.

În urma acestei victorii, Dinamo acumulează 42 de puncte, la fel ca şi ocupanta locului 4, Petrolul Ploieşti, echipa antrenată de Cosmin Contra ratând şansa de a urca pe poziţia a treia, după remiza de pe teren propriu cu CFR Cluj, scor 1-1.

Ploieştenii au deschis scorul după o oră de joc, prin Hamza, care a înscris din apropiere după o greşeală a portarului Felgueiras, dar campioana, în continuare fără victorie în acest an, a egalat cu 11 minute înainte de final, când Weldon a marcat cu un şut din interiorul careului.

Nici echipa de pe ultimul loc al podiumului, Pandurii Tg. Jiu, nu s-a deschurcat mai bine în această etapă, gorjenii fiind învinşi sâmbătă de Rapid, scor 0-2, în Giuleşti.

Nicolae Grigore a marcat primul gol al întâlnirii, în minutul 61, pentru ca Alexandru Coman să stabilească rezultatul final în prelungiri, într-un moment în care alb-vişinii jucau în inferioritate numerică, după ce Ştefan Mardare, abia intrat pe teren, a primit două cartonaşe galbene în decurs de câteva secunde.

Într-un duel extrem de important în lupta pentru evitarea retrogradării, la Piatra Neamţ, Ceahlăul a câştigat cu 1-0 în faţa celor de la CS Severin, graţie golului înscris de Marc în prima repriză. Oaspeţii puteau obţine totuşi un punct, dar Florin Costea a ratat un penalty în debutul părţii a doua.

Luni sunt programate ultimele trei meciuri ale rundei. CSMS Iaşi va întâlni pe teren propriu pe Gloria Bistriţa, Viitorul Constanţa se deplasează la Vaslui, iar etapa se va încheia la Galaţi, cu partida dintre Oţelul şi Steaua.

Rezultate Liga I, etapa a 24-a

U Cluj - Concordia 1-0 (Buleică 75)
Gaz Metan - FC Braşov 0-0
Rapid - Pandurii 2-0 (Grigore 61, Coman 90+3)
Ceahlăul - CS Severin 1-0 (Marc 38)
Petrolul - CFR Cluj 1-1 (Hamza 60 / Weldon 79)
Dinamo - Astra 1-0 (Alexe 23)

Clasament Liga I:
1.Steaua 59 de puncte (23 de jocuri), 2.Astra 47p, 3.Pandurii 44p... 15.Viitorul 23p (23j), 16.CSMS Iaşi 19p (23j), 17.CS Severin 17p, 18.Gloria Bistriţa 17p (23j)

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close