Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Liga I exportă în campionatele puternice: Maxim a semnat cu Stuttgart, Marius Niculae revine la Sporting

Liga I exportă în campionatele puternice: Maxim a semnat cu Stuttgart, Marius Niculae revine la Sporting

Liga I exportă în campionatele puternice: Maxim a semnat cu Stuttgart, Marius Niculae revine la Sporting
de M.T.    |    31 Ian 2013   •   12:09

Alexandru Maxim şi Marius Niculae lasă Liga I pentru campionatele din Germania, respectiv Portugalia.

Maxim, jucător dorit insistent de Steaua în această perioadă de transferuri, a semnat chiar cu echipa care i-a învins categoric pe roş-albaştri în actuala ediţie de Europa League, VfB Stuttgart.

Preşedintele celor de la Pandurii Tg. Jiu, Marin Condescu, a declarat că preţul de transfer este de 1,5 milioane de euro, iar Maxim a semnat un contract pe o perioadă de trei ani şi jumătate cu echipa care ocupă locul 11 în Bundesliga.

Mijlocaşul de 22 de ani, care are patru meciuri şi două goluri în echipa naţională a României, alături de care se afla în Spania, a primit acceptul de a părăsi cantonamentul tricolorilor timp de câteva ore pentru a semna înţelegerea cu şvabii.

Alexandru Maxim devine astfel al cincilea jucător român care va evolua la VfB Stuttgart, după Florin Răducioiu, Ionel Ganea, Sergiu Radu şi Ciprian Marica.

Un alt jucător român care va evolua în străinătate din acest retur este Marius Niculae, atacantul de 32 de ani urmând să semneze un contract pe o perioadă de un an şi jumătate cu Sporting Lisabona.

Jucătorul celor de la FC Vaslui se va afla la cea de-a doua experienţî în Portugalia, după ce a evoluat la aceeaşi echipă în perioada 2001-2005. Din păcate, după un început excelent, Niculae a suferit o accidentare la genunchiul drept şi nu a reuşit să continue evoluţiile bune.

Cu toate acestea, cotidianul O Jogo notează că românul este foarte iubit de fanii lui Sporting, numărându-se printe protagoniştii ultimului titlu cucerit de echipa din capitala Portugaliei, în sezonul 2001/02, atunci când antrenor era Ladislau Boloni.


×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close