Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Liga I: FC Vaslui este noul lider. Victorie pentru Steaua, doar egal pentru Rapid

Liga I: FC Vaslui este noul lider. Victorie pentru Steaua, doar egal pentru Rapid

Liga I: FC Vaslui este noul lider. Victorie pentru Steaua, doar egal pentru Rapid
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.T.    |    11 Mai 2012   •   09:24

FC Vaslui a învins cu 2-1 în deplasare pe Pandurii Tg. Jiu, revenind după ce a fost condusă la pauză, şi a devenit noul lider al clasamentului din Liga I.

 
Echipa antrenată de Augusto Inacio a urcat pe primul loc, la egalitate de puncte cu CFR Cluj, şi aşteaptă acum decizia Comisiei de Disciplină a LPF în cazul partidei U Cluj - CFR, oprită de arbitrul Alexandru Tudor în minutul 27, la scorul de 0-1.
 
Comisia de Disciplină va analiza cazul vineri, zi în care este aşteptat şi un verdict.
 
La Tg. Jiu, gazdele au deschis scorul în minutul 21, prin Claudiu Voiculeţ, care a reluat cu capul din apropiere, însă vasluienii au egalat cu un sfert de oră înainte de final, în urma unei faze cu scandal.
 
Arbitrul Robert Dumitru a dictat penalty pentru oaspeţi după un duel între Yero Bello şi Cardoso, petrecut în careul gorjenilor. Jucătorii şi stafful Pandurilor au protestat, iar antrenorul Petre Grigoraş a făcut semn echipei să părăsească terenul.
 
Situaţia s-a calmat după aproximativ cinci minute şi trimiterea în tribună a tehnicianul gazdelor, iar Wesley a transformat lovitura de pedeapsă.
 
Deşi în inferioritate numerică din minutul 83, când Marius Constantin a fost eliminat, moldovenii au reuşit să înscrie golul victoriei cu patru minute înainte de final, prin Paul Papp, care l-a învins pe Mingote din doi metri.
 
O eltă echipă care ţinteşte titlul, Rapid, nu a reuşit să păstreze un avantaj de două goluri şi a încheiat la egalitate, scor 2-2, pe terenul celor de la Gaz Metan Mediaş.
 
Giuleştenii au înscris de două ori în prima repriză şi păreau că au scăpat în câştigători.
 
Herea a transformat un penalty în minutul 16, arbitrul Istvan Kovacs dictând repetarea loviturii după ce iniţial decarul oaspeţilor ratase, pentru ca Mihai Roman să facă 2-0 cu opt minute înainte de pauză.
 
Gazdele au redus din diferenţă în minutul 79, printr-un şut al lui Bawab de la marginea careului, însă au rămas cu un om mai puţin, după ce Issa Ba a primit cartonaşul roşu pentru un fault asupra lui Alexa.
 
Chiar şi aşa, echipa antrenată de Cristi Pustai a obţinut un punct în ultimul minut al întâlnirii, atunci când Nicolae Grigore a marcat în propria poartă.
 
De pasul greşit al alb-vişiniilor a profitat Steaua, care a învins pe teren propriu pe Ceahlăul Piatra Neamţ, scor 1-0, şi a urcat pe poziţia a treia a clasamentului.
 
Unicul gol al partidei din Ghencea a fost înscris de fundaşul Novak Martinovic, în minutul 61, printr-un şut din interiorul careului.
 
Tot joi, Concordia Chiajna şi Petrolul Ploieşti au obţinut victorii importante în lupta pentru evitarea retrogradării.
 
Ilfovenii s-au impus cu 2-0 pe terenul Astrei Ploieşti, graţie dublei lui Rocha, care a ratat şi un penalty, în timp ce Petrolul a câştigat cu 2-1 la Tg. Mureş, goluri Hamza şi Mustifar, respectiv Sergiu Buş.
 
Liga I, rezultate etapa a 31-a: Voinţa Sibiu - Dinamo 0-1, CS Mioveni - FC Braşov 0-1, Sportul Studenţesc - Oţelul Galaţi 0-2, Astra - Concordia 0-2, FCM Tg. Mureş - Petrolul 1-2, Pandurii - FC Vaslui 1-2, Gaz Metan - Rapid 2-2, Steaua - Ceahlăul 1-0, U Cluj - CFR Cluj (suspendat)
 
Clasament: 1.FC Vaslui 61p, 2. CFR Cluj 61p (30j), 3.Steaua 59p... 15.FCM Tg. Mureş 32p, 16.Voinţa 29p, 17.Sportul 27p, 18.CS Mioveni 12p.
 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close