Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Liga I laşitatea

Liga I laşitatea

Liga I laşitatea
22 Feb 2010   •   16:49

După o pauză de iarnă în care echipa lui a fost mai mediatizată ca participanţii României şi ale lor rezultate la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Vancouver, Mihai Stoichiţă şi-a văzut Steaua stingându-se în meciul cu ultima clasată din Liga I. Atacat cu bulgări de zăpadă în timpul partidei, "Lippi" de România a vrut să cedeze în faţa suporterilor şi să îşi dea demisia, însă jucătorii l-au oprit să facă acest "gest de laşitate". Curajul donat de jucători este însă umbrit de lipsa de onoare a lui Stoichiţă în relaţia cu patronul Gigi Becali. Dar de laşi nu duce lipsă Liga I, iar aceştia ne-au invadat gălăgios televizoarele încă după prima etapă a returului.

Tonul l-a dat Gigi Mulţescu, care, la scorul de 1-1 în Ghencea, mai că nu s-a rostogolit pe jos precum Pippo Inzaghi în zilele lui de glorie pentru că a fost faultat de un bulgăre de zăpadă. Jubilând pe lângă arbitru, ca Lovin în scandalul "bricheta", în momentul în care acesta a plecat la vestiare, Mulţescu a primit apoi o pereche de palme de la elevii săi, care au reuşit să se impună pe teren, cu 3-1, şi nu la masa verde. Omătul l-a deranjat şi pe Gigi Becali, care a luat microfonul şi s-a adresat fanilor de la "Galeria Sud", deşi "civilizaţii" lui de la tribune fuseseră cei care au oprit meciul.

Mutându-ne în "Groapă" îl avem pe Augustus Constantin care se teme să dea penalty împotriva lui Dinamo şi seamănă scandal. Adrian Mititelu nu l-a atacat direct, ci a anunţat că îl va da în judecată pe tatăl Gheorghe, care deja petrecuse câteva luni în închisoare. "De la el a învăţat să fure", a tunat finanţatorul Craiovei. Cristi Borcea nu are bărbăţia să recunoască faptul că echipa lui a fost favorizată, ci face trimitere la erorile "fluieraşilor" împotriva lui Dinamo din tur. Cornel Dinu caută şi el scuze mişeleşte şi indică o împingere a lui Florin Costea în duelul cu Moţi ce ar stârni hohote de râs în Premier League, iar Silvian Cristescu îi răspunde cu o lovitură josnică, trimiţându-l pe "procuror" să se uite în oglindă la faţa-i depigmentată.

Aceasta este imaginea Ligii I după prima etapă a returului. O imagine mocirloasă ca terenurile de pe care câteva sute de actori, mai buni sau mai proşti, monopolizează televiziunile de sport. "Laşii mor de mai multe ori înaintea morţii lor", spunea cândva William Shakespeare. Aşa sunt şi personajele noastre, care învie ori de câte ori deschidem televizorul.

Cornel Preda, Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close