Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Liga I: Trei dintre echipele nou-promovate au debutat cu dreptul în noul sezon

Liga I: Trei dintre echipele nou-promovate au debutat cu dreptul în noul sezon

Liga I: Trei dintre echipele nou-promovate au debutat cu dreptul în noul sezon
de M.T.    |    22 Iul 2013   •   09:10

Trei dintre echipele nou-promovate în Liga I, ACS Poli Timişoara, Săgeata Năvodari şi FC Botoşani, au debutat cu dreptul în noul sezon. Cea de-a patra, Corona Braşov, va juca luni seară, împotriva campioanei din 2011, Oţelul Galaţi, pe teren propriu.

Început bun de campionat şi pentru cele patru reprezentante ale României în cupele europene, Steaua, Petrolul, Pandurii şi Astra obţinând victorii în prima etapă.

Noul sezon al Ligii I a debutat vineri, la Timişoara, şi a adus şi prima surpriză. ACS Poli a învins cu 2-0 pe Dinamo, un succes care putea fi şi mai clar dacă bănăţenii nu ar fi irosit o lovitură de la 11 metri.

Szabolcs Szekely a deschis scorul pentru gazde în finalul primei reprize, înscriind astfel primul gol al noii ediţii de campionat, pentru ca tânărul Cristian Bărbuţ să completeze supriza cu o reuşită venită la capătul unui contraatac superb.

Sâmbătă, a fost rândul celor de la Săgeata Năvodari să sărbătorească debutul în prima ligă cu un succes, 1-0 pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaş. Unicul gol al întâlnirii de la Constanţa a fost marcat de Viorel Dinu, în minutul 63.

Cea de-a treia nou-promovată, FC Botoşani (foto), a obţinut un rezultat de egalitate, scor 0-0, împotriva celor de la CFR Cluj, într-o partidă disputată duminică în faţa propriilor spectatori, deşi a evoluat timp de 82 de minute în inferioritate numerică, după ce Ciprian Dinu a fost eliminat în debutul meciului.

Sâmbătă, Steaua, actuala campioană, a câştigat în Ghencea în faţa celor de la Ceahlăul Piatra Neamţ, scor 2-1, roş-albaştrii nereuşind să repete evoluţiile solide din primele două meciuri ale sezonului.

Adi Popa a deschis scorul pentru gazde în minutul 11, dintr-o poziţie evidentă de offside, pentru ca Daniel Georgievski să dubleze avantajul campioanei după mai puţin de jumătate de oră de joc. Oaspeţii au redus din avantaj înainte de pauză, prin Emil Jula, care a marcat un gol spectaculos la revenirea sa în prima ligă.

Mult mai convingătoare a fost victoria vicecampioanei din ediţia trecută, Pandurii Tg. Jiu, gorjenii impunându-se cu 3-1 pe teren propriu în partida cu FC Braşov.

Deivydas Matulevicius a marcat o dublă pentru echipa lui Cristi Pustai, iar Paraskevas Christou a punctat la debutul său pentru Pandurii, în timp ce reuşita oaspeţilor i-a aparţinut lui Diogo Fonseca.

Câştigătoarea Cupei României, Petrolul Ploieşti, s-a impus greu la Cluj, în faţa Universităţii, scor 1-0, unicul gol al partidei fiind marcat de Younes Hamza în minutul 58.

În schimb, Astra Giurgiu a marcat de patru ori în primele 20 de minute ale reprizei a doua, de trei ori prin Constantin Budescu şi o dată prin William De Amorim, şi a câştigat categoric meciul de la Chiajna cu Viitorul Constanţa, scor 4-0.

Prima etapă din Liga I se va încheia luni, atunci când sunt programate meciurile Corona Braşov - Oţelul Galaţi şi FC Vaslui - Rapid.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close