Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Liviu Ganea, suspendat trei etape după corecţia aplicată lui Cebotaru la Astra-Ceahlăul

Liviu Ganea, suspendat trei etape după corecţia aplicată lui Cebotaru la Astra-Ceahlăul

Liviu Ganea, suspendat trei etape după corecţia aplicată lui Cebotaru la Astra-Ceahlăul
Sursa foto: liviu ganea
04 Noi 2009   •   18:15

Atacantul Astrei Ploieşti s-a ales cu o suspendare de trei etape de la Comisia de Disciplină a LPF, ca urmare a gestului pe care l-a făcut la partida echipei sale cu Ceahlăul, în etapa a XII-a. Ganea l-a lovit repetat pe Cebotaru când acesta se afla la pământ, primind direct cartonaşul roşu. Comisia de Disciplină l-a mai penalizat pe Ganea şi cu o amendă de 2000 de lei.
Liviu Ganea spera să scape fără nici o etapă de suspendare după faultul la Liviu Cebotaru, argumentând că ar trebui iertat având în vedere că nu a mai primit niciodată în carieră cartonaşul roşu. După judecarea cazului, în timp ce îşi aştepta pedeapsa, Ganea a precizat că i s-ar fi părut mult să fie suspendat chiar şi pentru două etape.
"S-a judecat cazul meu şi a rămas să se decidă sancţiunea, câte etape de suspendare voi primi. S-au luat în calcul toate incidentele şi acum aşteptăm. Membrii comisiei au dreptate în ceea ce au spus. Chiar dacă am avut nişte circumstanţe, gestul nu poate fi explicat. Nu este corect, nu e fair-play, nu poţi face aşa ceva. Am cerut clemenţă din partea comisiei, pentru că e primul roşu din carieră şi zic că nu merit să fiu atât de drastic pedepsit. Mi s-ar părea mult şase etape de suspendare, chiar şi două, pentru că eu vreau să joc, dar înţeleg că am comis o faptă care nu se face. Acum să vedem ce va zice comisia. A fost şi tensiunea patidei, pentru că în primă fază am încercat să lovesc mingea, dar apoi m-am pierdut cu firea. I-am cerut scuze după meci, i-am spus că nu am nimic personal cu el şi că putea să fie orice alt jucător în locul lui. A fost o chestie de moment. Eu l-aş fi iertat dacă lucrurile stăteau invers. L-aş fi înţeles pentru că e frustrant să pierzi în minutul 85, aş fi trecut peste. Promit să nu mai fac, pentru că nu e corect ce am făcut", a precizat Ganea, conform Mediafax.
Incindentul care i-a adus trei etape de suspendare lui Ganea s-a produs în minutul 88 al partidei Astra - Ceahlăul , scor 1-1. Atunci, Ganea l-a lovit cu piciorul pe Liviu Cebotaru, aflat la pământ.
CFR Cluj, amendată cu 30.000 de lei pentru torţa care l-a lovit pe Bonfim
Tot în şedinţa de miercuri, Comisia de Disciplină a LPF a decis să amendeze cu 30.000 de lei clubul CFR Cluj pentru torţa care a explodat lângă jucătorul lui FC Timişoara Eder Bonfim la partida directă dintre cele două echipe.
Conducătorii clubului clujean au pretins că torţa aruncată de la tribuna I ar fi fost aruncată de un timişorean, dar acest lucru nu i-a scutit de plata amenzii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Astra Ploieşti Liga I suspendare
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close