Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Lovitură grea pentru echipa armatei. Steaua, trimisă în Liga a V-a

Lovitură grea pentru echipa armatei. Steaua, trimisă în Liga a V-a

Lovitură grea pentru echipa armatei. Steaua, trimisă în Liga a V-a
03 Ian 2017   •   20:02

2017 este anul în care CSA Steaua îşi va crea echipă de fotbal, Lăcătuş anunţând deja în mai multe rânduri că formaţia va juca din vară în Liga a IV-a. Nu există niciun cadru legal pentru ca acest lucru să se întâmple, e convins Chivorchian, fost secretar al FRF, orice formaţie care pleacă la un nou drum trebuind să pornească din ultimul eşalon valoric.

În ultima lună s-a vorbit intens despre bugetul-record pentru CSA Steaua (300 000 de euro din primul sezon) şi despre faptul că echipa va beneficia de condiţii superioare multor echipe din liga secundă. Chiar şi aşa, chiar dacă o formaţie din liga a 4-a ar fi dispusă să îşi cedeze locul, nu există nicio portiţă de regulament care să îi permită "adevăratei Steaua" să evolueze într-un eşalon superior.

"Poate să se retragă oricine, dacă ai competiţie organizată de la nivelul ligii a 5-a, la Liga a 5-a de înscrii. Nu există altă alternativă", a spus Chivorchian pentru Digi Sport.

Promovarea succesivă e un obiectiv extrem de uşor de atins de Steaua, formaţie cu un plan coerent şi susţinută material de Armată, însă de la nivelul ligii secunde lucrurile trebuie să se schimbe. Asta pentru că regulamentul nu permite ca o formaţie să fie susţinută cu mai mult de 49% din bani publici. Ca atare, CSA va trebui să găsească un investitor sau să creeze o societate pe acţiuni, cu cel puţin 51% din mediul privat.

"Până în Liga a 3-a vorbim de fotbal amator, apoi, din Liga a 2-a trebuie să găsească un nou investitor", a mai spus Chivorchian.

×
Subiecte în articol: CSA Steaua
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close