Antena 3 CNN Sport Fotbal intern LPF a cerut decalarea etapelor 22 şi 23 din cauza vremii, dar a fost refuzată de FRF. Vezi de ce

LPF a cerut decalarea etapelor 22 şi 23 din cauza vremii, dar a fost refuzată de FRF. Vezi de ce

LPF a cerut decalarea etapelor 22 şi 23 din cauza vremii, dar a fost refuzată de FRF. Vezi de ce
Sursa foto: stadion zapada
11 Mar 2010   •   17:18

Valul de ninsoare care s-a abătut asupra ţării şi prognozele nefavorabile care vin de la ANM au determinat Liga Profesionistă de Fotbal să ceară decalarea cu trei zile a etapelor XXII şi XXIII din Liga I. Acest lucru ar fi afectat şi derby-ul campionatului, Dinamo - Steaua, care s-ar fi jucat sâmbăta viitoare în Ştefan cel Mare.

"Acum am făcut adresa către Federaţia Româna de Fotbal ca etapa intermediară de miercuri, a XXII-a, să se decaleze. Deci etapa a XXII-a se va juca în week-end-ul viitor, iar etapa a XXIII-a se va deveni intermediară. Aceste două etape se decaleazã cu trei zile", a declarat preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, pentru Mediafax.

Federaţia Română de Fotbal a respins însă cererea LPF, anunţând că doar etapele de la sfârşitul acestei săptămâni din Ligile a II-a şi a III-a vor fi reprogramate. Iată comunicatul postat de FRF pe site-ul oficial:

1. În cadrul şedinţei de azi a Comitetului Executiv al FRF s-a hotărât exclusiv reprogramarea etapelor programate la finele acestei săptămâni la nivelul Ligilor a II-a şi a III-a, precum şi la cel al juniorilor şi al fotbalului feminin.
2. Singurul for abilitat să ia decizii în această privinţă, a programului competiţional, este Comitetul Executiv al FRF.
3. Adresei pe care Liga Profesionistă de Fotbal ne-a trimis-o astăzi, după încheierea şedinţei Comitetului Executiv al FRF, privind reprogramarea unor etape din cadrul returului campionatului Ligii I, ediţia 2009-2010, nu i se poate da curs, din următoarele considerente:
- Comitetul Executiv al FRF a stabilit programul semifinalelor Cupei României-Timişoreana, ediţia 2009-2010 în zilele de 24 şi 25 martie a.c. (turul) şi, respectiv, 14 şi 15 aprilie (returul), precum şi finala competiţiei amintite, în ziua de 26 mai a.c., la Iaşi, toate acestea regăsindu-se şi în grila de programe a deţinătorului de drepturi TV, conform contractului încheiat de acesta cu FRF. În ziua de 26 mai a.c. este programată, la Iaşi, şi finala Cupei României la fotbal feminin;
- Tot pe 26 mai a.c. urmează să se desfăşoare, tot la Iaşi, Adunarea Generală a FRF, care are pe Ordinea de Zi propuneri de modificare a Statutului;
- În urma aprobării date de Comitetul Executiv al FRF, echipa naţională a României va avea un stagiu de pregătire în perioada 24 mai ? 5 iunie a.c., care va cuprinde şi trei meciuri amicale: contra Ucrainei (pe 29 mai) ? contractul fiind semnat, precum şi în zilele de 2 şi 5 iunie a.c., în cazul ultimelor două existând înţelegeri de principiu, care urmează să se transforme în contracte ferme.
4. Ţinând cont de cele de mai sus, programul competiţional al returului campionatului Ligii I, ediţia 2009-2010, rămâne neschimbat, la fel şi cel al Cupei României-Timişoreana.


Meciurile etapei a XXII-a a Ligii I sunt programate între 16 şi 18 martie, în timp ce acelea ale etapei a XXIII-a pe 20 şi 21.

Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close