Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Lucrările la Arena Naţională, pe ultima sută de metri. Se montează gazon din Italia

Lucrările la Arena Naţională, pe ultima sută de metri. Se montează gazon din Italia

Lucrările la Arena Naţională, pe ultima sută de metri. Se montează gazon din Italia
Sursa foto: Foto: Videonews
25 Iul 2011   •   20:17

În două săptămâni, Arena Naţională trebuie să fie gata, aşa că acum se lucrează la foc continuu. De luni noapte a început să se monteze gazonul pe fostul stadion Lia Manoliu, ultima operaţiune alături de finisaje, înainte ca arena cu 55.000 de locuri să fie inaugurată.

Circa 8.200 de metri pătraţi de gazon se vor monta timp de patru zile pe viitoarea arenă naţională. De montarea gazonului se ocupă o echipă de muncitori italieni. Gazonul a fost adus din Italia cu 23 de tiruri şi a fost ţinut pe drumul care a durat două zile, la temperatura de două grade Celsius, ca să nu se ofilească. Stratul de gazon are o compoziţie chimică special adaptată la solul din România.

Grosimea stratului de nisip e calculată de sateliţi. Aparatul de acolo transmite cu ajutorul unei unde laser datele către tractor, iar acesta îşi poziţionează cuva cu o precizie de câţiva mm.

De altfel, totul este controlat electronic. Întinderea prelatei care acoperă gazonul este comandată de o staţie meteo computerizată, din interiorul cubului cu ecrane.

La primii stropi de ploaie, se deschide automat. Tribunele sunt supravegheate de 100 de camere atât de performante, încât pot distinge culoarea ochilor unui spectator de la o distanţă de peste 140 de metri.

 


În paralel cu montarea gazonului, s-au făcut teste la instalaţia de nocturnă. Pe timpul unui meci de două ore, instalaţia consumă curent cât întregul cartier Pantalimon.

Şi instalaţia de sunet a fost verificată, în prezenţa primarului general al Capitalei. Arena Naţională are 120 de boxe de câte 500 de waţi fiecare.

"Sunt ultimele grinzi de care sper să scăpăm în curând , să vedem şi gazonul pus, am intrat în ultimele zile cu îngrijorare, dar eu nu-mi fac probleme, lucrurile or să fie gata la timp", a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Pe stadion au fost montate 100 de camere de supraveghere, care bat la 140 de metri, cu recunoaştere facială, iar alte 46 de camere au fost amplasate în afara stadionului.

Lucrările de finisaj vor mai dura câteva zile, iar stadionul va fi inaugurat pe 10 august, cu meciul amical România-Argentina. S-au vândut aproape 40.000 de bilete, adică peste 80% din capacitate.




×
Subiecte în articol: Arena Nationala stadion Lia Manoliu
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close