Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Mandorlini, prezentat oficial de CFR: "Am venit să fac performanţă, nu bani. Nu ştiu cum voi juca"

Mandorlini, prezentat oficial de CFR: "Am venit să fac performanţă, nu bani. Nu ştiu cum voi juca"

Mandorlini, prezentat oficial de CFR: "Am venit să fac performanţă, nu bani. Nu ştiu cum voi juca"
Sursa foto: andrea mandorlini
15 Noi 2009   •   15:56

Noul antrenor din Gruia, Andrea Mandorlini, a fost prezentat oficial duminică de fosta campioană a României. Italianul de 49 de ani a vorbit în termeni laudativi de echipa cu care a semnat şi consideră că noul loc de muncă este o mare provocare. Mandorlini a vorbit, deja, despre CFR cu conaţionalii săi Bergodi, Trombetta şi Zenga, care i-au lăudat echipa.
"E adevărat că venirea mea aici a semănat cu un fel de telenovelă, însă din respect pentru fostul antrenor am preferat să nu zic nimic. Sunt onorat pentru ocazia ivită şi pot să spun că e cea mai mare provocare din carieră. Mulţi antrenori acceptă contracte pentru bani, eu am făcut-o acum datorită proiectului pe care l-am vãzut şi datorită ambiţiilor echipei."
Mandorlini consideră importante sfaturile primite de la italienii care au mai trecut prin Liga I, Bergodi şi Trombetta chiar la Cluj. Zenga a fost, însă, cel care i-a dat cele mai multe detalii despre echipa feroviară.
"Cunoşteam clubul şi înainte să fiu ofertat, doar mă uit şi eu la televizor. În 2-3 zile câte mai avem până la meciul din Cupă, cu Craiova, nu putem face schimbări importante, dar sper ca jucătorii să se adapteze din mers la cerinţele mele. Am vorbit cu Maurizio Trombetta şi cu Cristiano Bergodi, ceilalţi doi antrenori italieni care au trecut pe la CFR şi am aflat doar lucruri bune. Cele mai multe detalii mi le-a dat Walter Zenga care mi-a povestit şi el în termeni laudativi despre Cluj şi echipă. Îi cunoşteam dinainte pe Kone şi pe Peralta, doi jucători de talie internaţională. Campionatul e echilibrat, oricare dintre primele 5-6 clasate poate câştiga titlul. Am învăţat multe de la Trapattoni, un antrenor uriaş, dar eu am stilul meu. Nu pot spune dacă voi juca ofensiv, asta urmează să mă decid ulterior. Mă bucur că Paul Codrea a vorbit frumos despre mine. Am avut o relaţie bună, o relaţie puternică cu el. E un fotbalist foarte bun. În viitor ar putea apărea şi jucãtori italieni în România", a conchis italianul, pentru Mediafax.
Andrea Mandorlini a deveni antrenorul lui CFR Cluj după ce conducerea vişiniilor l-a dat afară pe precedentul tehnician, Toni Conceicao, pentru rezultate slabe în special în Europa League şi pentru jocul prost.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CFR Cluj Iuliu Muresan antrenor
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close