Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Meciul FC Argeş - Steaua, "fluierat" de Ionică Serea, arbitrul cu 56 de etape de suspendare şi dosar penal

Meciul FC Argeş - Steaua, "fluierat" de Ionică Serea, arbitrul cu 56 de etape de suspendare şi dosar penal

Meciul FC Argeş - Steaua, "fluierat" de Ionică Serea, arbitrul cu 56 de etape de suspendare şi dosar penal
Sursa foto: ionica serea
19 Mar 2009   •   10:05

Cornel Penescu şi Gigi Becali, patronii celor două echipe care joacă vineri de la ora 20:45 la Piteşti în ceea ce este, probabil, cel mai aşteptate meci al etapei, nu vor fi deloc mulţumiţi de arbitru pe care CCA l-a desemnat pentru această confruntare. Serea nu este arbitru internaţional dar, mult mai important, a strâns în ultimii ani nu mai puţin de 56 de etape de suspendare din cauza gafelor de arbitraj.
Serea este unul dintre cei mai contestaţi arbitrii din Liga 1. Şi, ar spune mulţi, pe bună dreptate! Nu a trecut an în campionatul Românesc fără să fie cel puţin un meci stricat de Ionică Serea. Primul astfel de episod a părut în 2006, potrivit gsp, când cavalerul fluierului a arbitrat scandalos, spun steliştii, în meciul de la poveste de la Bistriţa, pierdut de "roş-albaştri" cu 1-0. Meciul este cunoscut pentru reacţiile de la final ale jucătorilor Victoraş Iacob şi Mirel Rădoi, care au lovit de nervi geamuri de la vestiare şi s-au ales cu tăieturi adânci pe mâini. Steaua a reclamat, atunci, că Serea nu a acordat formaţiei lui Walter Zenga două penalty-uri şi a fost suspendat 16 etape.
O altă partidă faimoasă sau, dacă vreţi, "infamă", reuşită de Serea s-a disputat în 2005 în semifinalele Cupei României. Atunci, Dinamo s-a impus cu 4-0 în faţa lui FC Naţional în Ştefan cel Mare şi s-a calificat în finală, dar Serea a făcut cadou două penalty-uri pentru "câini" şi l-a eliminat gratuit pe "bancarul" Jon McKain. Nu mai puţin de 23 de etape de stat de "bară" a primit Serea pentru acel meci, un număr cu adevărat impresionant.
Din acel moment, Oţelul, UTA şi FC Timişoara s-au mai plâns de gafele acestuia, care au dus, de cele mai multe ori, la vicieri ale rezultatelor şi i-au adus arbitrului suspendare peste suspendare. În total, până acum, 56 de etape, potrivit sursei citate. Serea mai are şi dosar penal după ce a fost oprit, la un moment dat de poliţie şi a refuzat să sufle în fiolă şi să i se recolteze probe biologice, deşi agenţii de poliţie i-au cerut insistent acest lucru după ce l-au simţit că mirosea puternic a alcool. Bineînţeles, acest lucru i-a a dus dosar penal arbitrului din Focşani.
Rămâne de văzut care vor fi răspunsurile lui Gigi Becali şi Cornel Penescu la această delegare şi, mai ales, dacă spectacolul se va împărţi, la Piteşti, cu mingea sau cu fluierul.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Steaua FC Arges Liga I
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close