Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Medicul lui Ajax, despre Neşu: „Cu fiecare oră în care pacientul nu se mişcă, şansele unei reveniri scad”

Medicul lui Ajax, despre Neşu: „Cu fiecare oră în care pacientul nu se mişcă, şansele unei reveniri scad”

Medicul lui Ajax, despre Neşu: „Cu fiecare oră în care pacientul nu se mişcă, şansele unei reveniri scad”
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Mai 2011   •   14:27

Au trecut aproximativ 60 de ore de la operaţia suferită de Mihiţă Neşu, în urma accidentării de la antrenamentul de marţi. Cu toate acestea, starea jucătorului român nu s-a ameliorat, existând în continuare probleme respiratorii, iar despre mişcarea corpului nici nu se poate pune problema în acest moment.

Din păcate, nici părerile specialiştilor nu sunt deloc încurajatoare. „Cu fiecare oră care trece de la operaţie şi pacientul nu se poate mişca deloc, şansele unei reveniri scad dramatic”, spune Edwin Goedhart, şeful staff-ului medical de la Ajax, citat de gsp.ro, care dezvoltă apoi subiectul: „De obicei, nu îmi dau cu părerea despre cazuri care nu au legătură cu Ajax. Dar văd că Mihai Neşu a devenit un caz de interes general la noi în Olanda, chiar naţional la voi, în România, aşa că o să-mi permit să vorbesc.  Într-o astfel de situaţie, dacă nervii erau doar afectaţi, ar fi trebuit să existe semne minime de îmbunătăţire. În aceste condiţii, recuperarea era posibilă deşi putea dura foarte mult. Aşa, mi-e teamă că nu fie din cauza secţionării lor”.

Nici Christof Smit, specialist in recuperare la Centrul Reade din Amsterdam, nu este prea optimist. Acesta a declarat pentru De Teleegraf, că „dacă nu apar îmbunătăţiri în primele 48 de ore de la operaţie e un semn rău. De-a lungul carierei mele am avut doar câteva excepţii în care cei care şi-au revenit după mai multă vreme, cum e la Neşu acum, au reuşit să-şi mai folosească mâinile şi picioarele. Să sperăm că Neşu se află printre aceştia”.

Mihăiţă Neşu va fi plătit de FC Utrecht până la sfârşitul contractului, iar cheltuielile de spitalizare sunt suportate de club. „FC Utrecht îi va plăti integral salariul până la sfârşitul contractului, iar cheltuielile de spitalizare sunt suportate din poliţa de asigurare pe care clubul o face fiecărui fotbalist”, a explicat impresarul Mircea Petrescu.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close