Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Minune la Liberec: Slovan ? Dinamo 0-3! "Câinii" s-au impus la penalty-uri şi merg în grupele Europa League

Minune la Liberec: Slovan ? Dinamo 0-3! "Câinii" s-au impus la penalty-uri şi merg în grupele Europa League

Minune la Liberec: Slovan ? Dinamo 0-3! "Câinii" s-au impus la penalty-uri şi merg în grupele Europa League
27 Aug 2009   •   22:31

Dinamo Bucureşti le-a dat o palmă fanilor care au intrat pe pista de atletism la meciul tur cu Slovan Liberec şi care nu au fost în stare să înţeleagă faptul că meciuri proaste se mai întâmplă. Jucătorii dinamovişti au demonstrat, cu o dăruire alimentată şi de o primă consistentă, că partida din Ştefan cel Mare a fost un accident nefericit şi au reuşit să întoarcă rezultatul de la ?masa verde?.

După primele 90 de minute jucate în Cehia, Dinamo a condus Slovan Liberec cu scorul de 3-0 şi ar fi fost calificată direct dacă nişte fani nu s-ar fi simţit mai presus de clubul pe care ar trebui să îl susţină. Dinamo, joi seara, a fost reprezentată, pe tabela de marcaj, de Marius Niculae şi Andrei Cristea, iar în tribune de câţiva fani plini de optimism, care s-au deplasat în Cehia şi şi-au încurajat echipa deşi calificarea părea de domeniul fantasticului.

Dinamo s-a luptat şi în cele două reprize de prelungiri, însă oboseala şi-a spus cuvântul, iar meciul, cu un total de 35 de şuturi spre poartă, a ajuns la penalty-uri, unde ?câinii roşii? s-au impus cu scorul de 9-8.

Citiţi şi: CFR Cluj s-a calificat în grupele Europa League, după ce arbitrul a menţinut suspansul până la final

Citiţi şi: FC Vaslui, prima echipă românească eliminată din cupele europene. AEK merge în grupe

Citiţi şi: Steaua a mai luat trei puncte pentru coeficient, după 2-1 la St. Patrick's. Urmează grupele Europa League

90 de minute de vis
Gruparea din Liga I a început perfect meciul de la Liberec, Andrei Cristea înscriind în minutul trei după pasa lui Ianis Zicu şi trăgând un semnal de alarmă: încă se mai poate! Planurile de atac ale dinamoviştilor puteau fi date peste cap însă un minut mai târziu, când cehii au ratat o ocazie imensă. Gecov a centrat de pe partea dreaptă, iar Grigore a fost la un pas de autogol, respingând cu emoţii în corner.

Dinamo a trecut peste momentul respectiv şi a început asaltul spre poarta lui Slovan Liberec. În minutul 25, Andrei Cristea a şutat fenomenal în vinclul porţii, dar arbitrul a acordat fault în atac la Adrian Cristea şi golul a fost anulat justificat. În minutul 44, Zicu a luat la ţintă bara transversală dintr-o lovitură liberă, după ce Andrei Cristea a fost faultat la marginea careului.

Repriza a doua a început cu o ocazie pentru Slovan Liberec, însă Dinamo a revenit la jocul excelent prestat şi în minutul 57 a reuşit să ducă scorul la 2-0! Zicu şi Andrei Cristea au combinat în careu, fundaşii adverşi au respins, însă Marius Niculae a reluat printre picioarele lui Hauzr, păcălit de forţa şutului.

Atacurile ?câinilor? au continuat în valuri, iar şapte minute mai târziu Hauzr a respins şutul formidabil al lui Adrian Cristea. În minutul 72 a venit rândul lui Torje să îl evidenţieze pe portarul ceh, faza fiind repetată şi în minutul 80, cu un alt şut de la 25 de metri. Aceste ocazii nu s-au răzbunat ci au anunţat a treia reuşită a câinilor, prin care au egalat scorul general al întâlnirii. Hauzr a scăpat mingea în faţă, iar Marius Niculae a reuşit să profite de carambol şi să trimită mingea în plasă!

Loteria cu emoţii
Prelungirile au trecut cu câteva ocazii pentru Slovan Liberec şi cu elevii lui Bonetti aşteptând loviturile de departajare. Marius Niculae a deschis seria penalty-urilor cu un gol pentru Dinamo, învingându-l iar pe Hauzr. Matache a fost aproape să scoată şutul lui Papusjek, dar Slovan a egalat. Zicu şi-a văzut şutul respins, deşi a plasat bine balonul, iar Slovan a trecut în avantaj cu un şut pe centrul porţii. Boştină a executat cu calm şi l-a trimis pe Hauzr în colţul opus, dar cehii au înscris şi ei, deşi Matache a ghicit colţul.

Gabi Torje a înscris pentru 3-3, iar ?decarul? lui Slovan a trimis peste poartă! Claudiu Niculescu a executat al cincelea penalty pentru Dinamo, înscriind cu un şut impecabil în vinclul porţii lui Hauzr. Cehii au înscris şi ei, iar seria penalty-urilor a ajuns la ?moarte subită?, unde o ratare echivalează de cele mai multe ori cu o eliminare. Căpitanul Cosmin Moţi a punctat, iar Matache a fost din nou aproape de a respinge un şut pe centrul porţii. Dragoş Grigore a înscris impecabil cu un şut pe colţul opus, însă cehii au făcut 6-6. Kone, vădit obosit şi parcă dornic să evite un astfel de moment, a reuşit să îl păcălească pe Hauzr. Matache ghiceşte iar colţul, dar nu ajunge la minge. Diabate şi-a luat elan scurt, dar a executat şi el impecabil, sub bara transversală, pe centrul porţii. Scenariul se repetă şi la poarta lui Matache. Molinero execută la vinclu, iar ultimul jucător de câmp al lui Slovan Liberec ratează şi trimite Dinamo în Europa League!

Au evoluat echipele:

Slovan: 1. Hauzr - 32. Gebre Selassie, 11. Holenak, 21. Dejmek, 19. Vulin - 10. Gecov, 22. Corici (23. Papousek '88), 18. Dockal, 7. Nezmar (6. Vacha '62), 8. Liska - 15. Kerici (28. Blazek '74). Antrenor: Ladislav Skorpil.

Dinamo: 23. Matache - 14. Molinero, 21. D. Grigore, 4. Moţi, 2. Diabate - 20. Ad. Cristea (22. Torje '65), 5. D. Kone, 8. Boştină, 7. Zicu - 10. Dănciulescu (9. M. Niculae '46), 17. A Cristea (99. Cl. Niculescu '77). Antrenor: Dario Bonetti.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dinamo Bucuresti europa league
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close