Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Mircea Lucescu: "Cum să nu eliminăm Timişoara? Vreţi să mă vedeţi la spital?!"

Mircea Lucescu: "Cum să nu eliminăm Timişoara? Vreţi să mă vedeţi la spital?!"

Mircea Lucescu: "Cum să nu eliminăm Timişoara? Vreţi să mă vedeţi la spital?!"
Sursa foto: mircea lucescu
04 Aug 2009   •   23:51

Momente delicate pentru Şahtior Doneţk, care trebuie să abordeze cu atenţie returul cu FC Timişoara dacă vrea să nu fie eliminată prematur din Liga Campionilor. Tehnicianul Mircea Lucescu vede meciul drept unul dintre cele mai grele ale echipei sale în ultimii ani, dar este sigur că ucrainenii vor obţine biletele pentru turul patru preliminar.
"După părerea mea este cel mai greu meci din ultimii ani în cupele europene, în acest sistem de calificare. Până acum de fiecare dată am debutat cu dreptul, ceea ce ne-a permis să abordăm uşor meciul retur. Va fi extrem de greu, pentru că atunci când se joacă două meciuri pentru o calificare, rezultatul este imprevizibil. Se joacă cu multă determinare, iar factorii tehnico-tactici vor trece în planul secund. Nici nu vreau să mă gândesc că nu ne vom califica, ce vreţi să mă vedeţi în spital? Noi am ajuns în această situaţie din cauza unei superficialităţi în meciul tur, deoarece credeam că meciul va fi uşor şi nu vom avea probleme", a precizat "Il Luce", pentru Mediafax.
Tehnicianul român este bucuros că Răzvan Raţ s-a întors în echipă, în situaţia în care amândouă fazele în urma cărora Şahtior a primit gol la Doneţk au fost construite pe partea internaţionalului român.
"Oricând, în orice meci, noi trebuie să înscriem. În tur am ratat enorm, deşi ne-am creat foarte multe ocazii de singur cu portarul. Dacă în manşa a doua vom avea mai multă răbdare, cred că vom reuşi să obţinem rezultatul care să ne aducă calificarea. Absenţa lui Raţ a contat foarte mult în meciul tur, şi sunt sigur că prezenţa lui va aduce un pluc echipei în partida de la Timişoara", a continuat Lucescu.
Replica Timişoarei nu îl mai poate surprinde pe Lucescu şi în al doilea meci. Antrenorul care a adus Cupa Uefa la Doneţk consideră că Timişoara nu poate schimba prea multe lucruri în jocul său.
"Nu au ce să schimbe într-o săptămână, cu sigurnaţă se vor închide foarte bine, iar printr-o organizare perfectă vor încerca să puncteze pe contraatac. Pe această cale, vreau să-l felicit pe Sabău pentru că a ştiut să organizeze jocul în stil pur italian. Cât despre Bucur, acesta este un jucător foarte bun, un atacant individualist, în sensul bun al cuvântului, iar la Doneţk a arătat că ştie să-şi creeze spaţii şi că este un jucător important al echipei naţionale. Jucătorii mei nu i-au dat destulă atenţie şi de aceea a marcat două goluri", a încheiat românul, potrivit sursei citate.
Meciul dintre FC Timişoara şi Şahtior se va juca miercuri, de la ora 20:30, pornind de la scorul de 2-2 înregistrat în partida tur din ţara vecină. Partida contează pentru turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close