Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Mircea Lucescu decorat la Palatul Cotroceni. De emoţie, i-a tremurat vocea la discurs (VIDEO)

Mircea Lucescu decorat la Palatul Cotroceni. De emoţie, i-a tremurat vocea la discurs (VIDEO)

Mircea Lucescu decorat la Palatul Cotroceni. De emoţie, i-a tremurat vocea la discurs (VIDEO)
Sursa foto: mircea lucescu
03 Iun 2009   •   17:43

Tehnicianul Mircea Lucescu şi jucătorul Răzvan Raţ au fost decoraţi miercuri la Palatul Cotroceni de preşedintele României, după ce au cucerit Cupa UEFA în acest an cu formaţia Şahtior Doneţk. Fostul antrenor al echipei naţionale a fost foarte emoţionat la discursul ţinut după primirea distincţiei şi a declarat că tot ce a făcut în fotbal a făcut şi din mândria de fi român.
Şahtior Doneţk, echipa ucraineană condusă de pe bancă de Lucescu şi cu Răzvan Raţ titular pe postul de fundaş stânga, a câştigat în mai ultima ediţiei a Cupei UEFA. Mai mult, la primirea medaliei de campion, antrenorul a purtat un steag "tricolor", gest care l-a impresionat pe preşedintele României şi l-a impulsionat să acorde celor doi distincţiile pentru ceea ce au făcut pentru sportul românesc.
La evenimentul de la Palatul Cotroceni au participat familiile lui Lucescu şi Raţ, dar şi preşedintele COSR, Octavian Murariu, preşedintele FRF, Mircea Sandu, dar şi alte persoane de notorietate în fotbalul românescu precum George Copos, Nicolae Badea sau Rică Răducanu. Răzvan Lucescu a participat, bineînţeles, în două calităţi, cea de selecţioner şi cea de fiu al antrenorului Mircea Lucescu, potrivit Mediafax.
Mircea Lucescu a primit de la Preşedintele României Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler "în semn de înaltă apreciere a întregii activităţi fotbalistice şi a performanţelor obţinute ca antrenor, încununate prin câştigarea Cupei UEFA 2009, în finala de la Istanbul". Elevului său de la Şahtior, Răzvan Raţ, i-a fost conferit Ordinul "Meritul Sportiv" clasa a III-a pentru , "pentru întreaga activitate sportivă şi pentru performanţele obţinute ca fotbalist, încununate prin câştigarea Cupei UEFA 2009".

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close