Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Mircea Sandu confirmă că Victor Piţurcă a cerut naturalizarea atacantului nigerian Kehinde Fatai

Mircea Sandu confirmă că Victor Piţurcă a cerut naturalizarea atacantului nigerian Kehinde Fatai

Mircea Sandu confirmă că Victor Piţurcă a cerut naturalizarea atacantului nigerian Kehinde Fatai
de M.T.    |    30 Oct 2013   •   17:07

Atacantul nigerian Kehinde Fatai, jucător pe care Astra Giurgiu l-a împrumutat în acest sezon în Belgia, la FC Bruges, ar putea evolua pentru naţionala României în barajul de calificare la Cupa Mondială din 2014.

Informaţia a fost confirmată de preşedintele FRF, Mircea Sandu, care a declarat, miercuri, că selecţionerul Victor Piţurcă a solicitat urgentarea procedurilor de obţinere a cetăţeniei de către Fatai.

„M-a sunat doamna Tocală acum vreo zece zile să îmi spună că este o procedură de urgentare a obţinerii cetăţeniei de onoare. Şi m-a întrebat dacă avem propuneri. L-am sunat pe Piţurcă şi mi-a zis că Fatai avea un randament bun. Apoi, i-am sunat pe cei de la Astra şi am aflat că avea dosarul depus, am informat, am dat o copie după dosar doamnei Tocală şi dânsa a făcut demersurile necesare mai departe”, a spus Sandu, în cadrul unei conferinţe de presă.

„A fost decizia domnului Piţurcă, da. Dar demersurile erau făcute deja de cei de la Astra. Dacă Fatai va avea cetăţenia şi Piţurcă are nevoie atunci poate să îl selecţioneze. Dar nu mai ştiu şi dacă e posibil să se rezolve până la meciul cu Grecia”, a mai precizat preşedintele federaţiei.

Săptămâna trecută, Carmen Tocală, secretar de stat în cadrul MTS, a declarat pentru Mediafax că Parlamentul României ar putea să-i acorde lui Fatai titlul de cetăţean de onoare, care îi va permite să evolueze pentur naţionala României în barajul cu Grecia.

Legea 21 din 1 martie 1991 prevede, la articolul 40, că „cetăţenia română cu titlu de «cetaţenie de onoare» se poate acorda unor străini pentru servicii deosebite aduse ţării şi naţiunii române, la propunerea Guvernului, fără nici o altă formalitate, de către Parlamentul Romaniei”.

Persoanele care primesc cetăţenia de onoare se bucură de toate drepturile civile şi politice recunoscute cetaţenilor români, cu exceptia dreptului de a alege şi de a fi ales şi de a ocupa o funcţie publică.

Kehinde Fatai (23 de ani) se află în România din 2007, în această perioadă evoluând pentru Farul Constanţa şi Astra Giurgiu.

În urmă cu câteva zile, atacantul nigerian a declarat că îşi doreşte să joace pentru naţionala României şi că se simte român.

„Este o discuţie mai veche, nu de acum. Mi-am dorit mai demult să joc pentru România. Acum a venit momentul acesta, barajul, şi îmi doresc foarte mult să joc. Eu sunt pregătit şi acum să joc pentru naţionala României, pentru că vreau asta. Am stat mult aici, mă simt ca acasă în România, iar fratele meu şi alte rude au venit aici. Vreau să mă stabilesc aici”, a afirmat Fatai.

În această vară, Astra l-a împrumutat la FC Bruges, club care are opţiune de cumpărare definitivă a jucătorului la finalul sezonului.

Până acum, Fatai a bifat cinci partide pentru formaţia belginaă, reuşind să înscrie şi un gol, chiar la debutul său, într-un meci câştigat cu 4-0 în faţa marii rivale, Anderlecht Bruxelles.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close