Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată în cazul dezafilierii Universităţii Craiova

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată în cazul dezafilierii Universităţii Craiova

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată în cazul dezafilierii Universităţii Craiova
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    17 Iun 2013   •   17:05

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, şi cel al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova, informează DNA, citată de Mediafax.

Cei doi oficiali sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor formă calificată, folosire a influenţei ori autorităţii persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite şi infracţiunea de sustragere de sub sechestru.

De asemenea, FRF şi LPF au fost trimise în judecată în acelaşi dosar, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată şi infracţiunea de sustragere de sub sechestru.

Anchetatorii susţin că Sandu şi Dragomir şi-au folosit influenţa şi autoritatea faţă de ceilalţi membri ai Comitetului Executiv al FRF pentru ca Universitatea Craiova să fie dezafiliată.

Decizia excluderii formaţiei oltene a fost luată pe 20 iulie 2011, aceasta fiind pusă pe seama încălcării grave a statutului Federaţiei, fără a se detalia şi motiva însă în ce au constat  încălcările şi gravitatea lor.

„Convingerea membrilor Comitetului Executiv s-a format doar pe baza materialului succint încheiat de un consilier juridic şi pe susţinerile celor doi reprezentanţi ai FRF, respectiv LPF,  Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir. La baza acuzaţiilor formulate împotriva S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A au stat o serie de acţiuni civile intentate de club fostului antrenor şi manager, acţiuni care au fost prezentate, în mod nereal, ca fiind îndreptate împotriva federaţiei, ceea ce a fost considerat de cei doi inculpaţi drept încălcare gravă a statutului. Deşi măsura urma să fie supusă validării Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal, ea fiind una provizorie, Comitetul Executiv a stabilit că respectiva hotărâre intră în vigoare de la data adoptării sale, respectiv 20 iulie 2011", se arată într-un comunicat al DNA.

În rechizitoriu se precizează că în urma deciziei dezafilierii Universităţii Craiova contractele civile ale jucătorii săi au fost desfiinţate, ceea ce a produs un prejudiciu de 15.800.000 lei clubului.

DNA mai precizează că ceilalţi zece membri ai Comitetului Executiv al FRF au fost scoşi de sub urmărire penală, în condiţiile în care votul din şedinţa de excludere a Craiovei s-ar fi dat „numai ca urmare a exercitării influenţei şi autorităţii de către Sandu şi Dragomir, fără a fi în deplină cunoştinţă de cauză referitor la conţinutul a ceea ce s-a susţinut că este o abatere disciplinară gravă".

×
Subiecte în articol: Mircea Sandu Dumitru Dragomir FRF LPF
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close