Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Mitică Dragomir îl trezeşte pe Bergodi la realitate: "Italianul a greşit, Becali trebuia lăsat în vestiar"

Mitică Dragomir îl trezeşte pe Bergodi la realitate: "Italianul a greşit, Becali trebuia lăsat în vestiar"

Mitică Dragomir îl trezeşte pe Bergodi la realitate: "Italianul a greşit, Becali trebuia lăsat în vestiar"
Sursa foto: dumitru dragomir
18 Sep 2009   •   18:22

Motivul demiterii lui Cristiano Bergodi de la cârma Stelei a împărţit în două lumea fotbalului autohton. Printre cei care îl condamnă pe Bergodi pentru gafa de a nu-l fi lăsat pe Gigi Becali în vestiar la pauza meciului Steaua - Sheriff Tiraspol se numără Mircea Rădulescu, directorul şcolii de antrenori a FRF, şi preşedintele LPF, Dumitru Dragomir. Pe de altă parte, antrenorul Stelei de la Sevilla, Emerich Ienei, crede că un patron nu are ce căuta în vestiarul unei echipe de fotbal.
"Mie mi se pare că a greşit un pic şi Bergodi. Un patron poate sã intre oricând la vestiare. Nicăieri nu scrie că patronul nu are voie să intre în vestiarul echipei înaintea meciului, la pauză sau după meci. Poate doar dacă băga în contract asta Bergodi, că patronul nu are voie să intre în vestiar, doar aşa avea dreptate. Dar patronul intră şi la alte echipe, a intrat şi la Real Madrid în vestiar acum câţiva ani", a afirmat directorul Şcolii Federale de Antrenori, dându-i dreptate lui Gigi Becali, informează Mediafax.
Nici preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, nu i-a dat dreptate italianului care până joi a fost antrenorul Stelei. În opinia lui Dragomir, faptul că primesc sume de ordinul sutelor de mii de euro de la patroni le ia antrenorilor orice drept ce a se opune voinţei patronilor.
"Bergodi a greşit. Clar. După ce iei 180 de mii de euro să ai comportamentul ăla nu e normal. Păi, ce facem? Nu se mai face distincţie între patron şi angajat? Era vorba de munca lui? Munca lui era pentru patronul ăla care îl plăteşte. Astea sunt idei comuniste băi, fratele meu! Gata, ar trebui să scăpăm de astea! S-a terminat, acum eşti slugă la patron. Faci ce spune patronul, nu ce vrei tu. Că altfel nu iei bani. Dai banii înapoi şi pleci. Dacă italienii nu sunt obişnuiţi cu asta de ce nu stau în ţara lor? Italienii ce le fac românilor noştri acolo? Bonetti nu acceptă să facă ce zice Borcea? Păi dacă nu acceptă o să aibă soarta lui Bergodi. Ce, la ei în Italia suflă vreunul în faţa patronilor?", a precizat şeful de la Ligă, pentru sursa citată.
Dumitru Dragomir este încântat de soluţia găsită de Becali pentru a scoate Steaua din criza provocată de plecarea antrenorului, numirea lui Mihai Stoichiţă.
"Stoichiţă era cea mai bună soluţie pentru Steaua în momentul actual. Stoichiţă este unul dintre cei mai buni antrenori români, dar până acum s-a dus în altă parte, a umblat după bani. Eu cred că va sta mult timp pe banca Stelei pentru că e un tip diplomat. Nu se dă mai rotund decât este, aşa cum fac alţii. Şi mă refer la antrenorii ăştia care nu au nicio performanţă, dar se dau aşa mari, de parcă cine ştie cine ar fi", a încheiat Dragomir.
Bergodi are, însă, şi aliaţi. Fostul antrenor al Stelei Emerich Ienei consideră absolut normal gestul lui Bergodi de a nu-l lăsa pe Becali în vestiar deoarece locul patronului este în lojă şi nicidecum la cabine.
"Nu a fost moral ce s-a întâmplat cu Bergodi. Nu are ce căuta patronul în cabine, mai ales între cele două reprize. În momentele acelea nu cred că un patron e binevenit, pentru că sunt tensiuni. Nu există slugi în democraţie, aşa cum spune Dragomir", a declarat Ienei la sport.ro.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close