Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Mutarea lui Gigi Becali, după ce a pierdut numele ”Steaua”

Mutarea lui Gigi Becali, după ce a pierdut numele ”Steaua”

Mutarea lui Gigi Becali, după ce a pierdut numele ”Steaua”
22 Dec 2016   •   16:35

Finanţatorul grupării de fotbal FC Steaua, Gigi Becali, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că va ataca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) hotărârea Curţii de Apel prin care s-a stabilit că nu mai are voie să folosească numele "Steaua" şi "Steaua Bucureşti" fără consimţământul clubului Armatei. 

El a afirmat că nimeni nu poate schimba numele Stelei deoarece acesta este înregistrat la Registrul Comerţului. "Decizia Curţii de Apel nu e bună şi mă nemulţumeşte. Şi ca atare o voi ataca la Curtea Supremă. Asta va dura cam un an de zile, aşa că suporterii să stea liniştiţi un an. Dar suntem în România şi dacă judecătorul spune că e alb cărbunele, atunci şi eu spun că e alb. Bine, eu mă voi lupta mai departe să-i demonstrez că e negru, dar apoi, dacă rămâne aşa, nu mai am ce să fac. Această hotărâre a Curţii de Apel spune aşa: "Bă, pe tine te cheamă Becali, dar eu îţi schimb numele că sunt judecător". Steaua care este acum în Liga I s-a născut Steaua, e continuatoarea, are istoria, are palmaresul, şi nimeni nu îi poate schimba numele. Dar în ţara noastră aşa e situaţia, judecătorul decide că e alb cărbunele. Sunt două variante, ori e duşmănie de la Curtea de Apel, ori sunt implicate serviciile militare. Dacă e a doua variantă nu am nicio şansă, mă fac praf. Pentru că acolo e puterea României acum. Nu ştiu cine sunt aceşti oameni, dar vor să facă rău. Nimeni nu avea curajul dacă nu avea putere de sus", a spus el. 

Finanţatorul a adăugat că decizia Curţii de Apel nu este împotriva sa, ci împotriva suporterilor stelişti şi a intereselor economiei României. "Decizia asta nu e împotriva mea, eu am de toate. E împotriva suporterilor, care mai au şi ei o bucurie, şi mai este şi împotriva economiei României. Pentru că eu am adus în România 25 de milioane de euro din Europa în 2016, din vânzare de jucători şi din calificări. Terminaţi cu măgăriile, lăsaţi ţara în pace. Este gelozie, invidie şi răutate. Credeau că dacă mă bagă la puşcărie o să fiu distrus, dar eu m-am întors mai întărit. Bine, vrei sigla, dar acum nu poţi să îmi iei numele, că aşa s-a născut Steaua. Nu are cum să-l schimbe nimeni de la Registrul de Comerţ. Tot Armata a făcut şi echipa asta, tot generalii. Ei au făcut asociaţie, pentru că aşa a vrut Europa, iar din asociaţie s-a transformat în societate comercială. Şi acum, după 15 ani, vin şi spun că nu e bine şi să schimb numele. De ce vreţi să distrugem simbolul României? Numele de Steaua e dat de Registrul de Comerţ al României, printr-o hotărâre judecătorească a statului român. Comandantul Roşu şi Boroi au fost atunci în Adunarea Generală şi au votat şi ei să se numească Steaua. Şi acum nu mai vor. Au făcut ei o echipă la CSA şi vor investitori. Păi dacă peste 5-6 ani după ce vin investitorii zic iar că nu mai vor şi că vor să facă o altă Steaua?", a menţionat oficialul grupării roş-albastre. 

În cazul în care va pierde şi la instanţa supremă, Gigi Becali susţine că actuala grupare din Liga I se va numi Fotbal Club Sportiv Becali (FCSB). "Eu merg mai departe, o să schimb şi numele Stelei dacă aşa zic ei. O să fie FCSB, Fotbal Club Sportiv Becali, şi rămâne sigla de acum că e frumoasă. Şi să vedem unde se duce poporul român, spre Steaua lui Becali sau spre cealaltă (n.r. - CSA Steaua). Eu cred că oamenii vor fi de partea mea. Nu contează că se schimbă numele, oamenii ştiu care e Steaua adevărată. Eu am riscat zeci de milioane de euro pentru că statul român mi-a pus pecetea pe acte, pe hotărârea judecătorească... iar acum spun că nu e bună hârtia aia. Păi ce stat eşti tu? După 15 ani spui că Registrul Comerţului nu e bun, hotărârea judecătorească nu mai e bună nici ea. Normal că dacă ştiam aşa nu mă mai băgam la club. Dar nu-mi pare rău, au fost şi momente frumoase", a precizat Becali. 

El a afirmat că nu va încerca să negocieze cu Armata pentru a putea folosi în continuare numele de Steaua. "Nu am ce să negociez cu Armata. Eu nu negociez minciuni şi falsităţi. Eu vreau adevăr şi dreptate. Eu nu dau bani ca să şterg minciuna şi nedreptatea. Adevărul e de partea mea şi nu am nevoie să dau niciun ban", a menţionat Becali. 

Curtea de Apel Bucureşti a decis că echipa deţinută de Gigi Becali - Fotbal Club Steaua Bucureşti (FCSB) - nu mai are voie să folosească numele "Steaua" şi "Steaua Bucureşti" fără consimţământul clubului Armatei, CSA Steaua. 

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au admis o acţiune depusă în instanţă de CSA Bucureşti şi au interzis clubului FCSB să utilizeze marca "Steaua" în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive. 

"Admite în parte acţiunea. Interzice pârâtei SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA să folosească fără consimţământul reclamantei semnele 'Steaua', 'Steaua Bucureşti' sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale şi în special în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive", se arată în decizia instanţei. 

De asemenea, judecătorii obligă ONRC să radieze numele "Steaua Bucureşti" din cuprinsul denumirii comerciale a SC Fotbal Steaua Bucureşti SA.Pe de altă parte, magistraţii au respins cererea CSA Bucureşti de acordare a unor daune cominatorii. Decizia nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu recurs. 

Clubul Sportiv al Armatei a deschis mai multe procese împotriva lui Gigi Becali, solicitând printre altele recuperarea unui prejudiciu în valoare de 37 de milioane de euro cauzat de folosirea ilegală a mărcii "Steaua Bucureşti" de către clubul de fotbal FCSB, finanţat de Gigi Becali, în perioada 2004-2014. 

"Într-unul dintre procese solicităm la tribunal să îşi schimbe denumirea de Steaua Bucureşti deoarece prin decizia ÎCCJ 3425/2012 marca pe care societatea comercială o avea la OSIM a fost anulată. Acum societatea comercială îşi desfăşoară activitatea în campionatul Ligii I cu denumirea comercială. Avem o acţiune în justiţie pe această temă. Nu dorim radierea societăţii, ci schimbarea denumirii. Prin acest lucru dorim să ne protejăm patrimoniul şi mărcile pe care le avem înregistrate la OSIM", declara pe 14 decembrie preşedintele Clubului Sportiv al Armatei Steaua, colonelul Cristian Petrea. 

Clubul Sportiv al Armatei şi-a înfiinţat recent o echipă de fotbal, iar fostul internaţional Marius Lăcătuş a fost numit antrenor-coordonator (director tehnic). Echipa va fi înscrisă în Liga a IV-a începând cu sezonul competiţional 2017-2018 şi are ca obiectiv promovarea în Liga I în anul 2020. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Gigi Becali proces steaua CSA Steaua
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close