Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Mutu nu este recidivist. Procurorul antidoping a recomandat o pedeapsă de 1 an

Mutu nu este recidivist. Procurorul antidoping a recomandat o pedeapsă de 1 an

Mutu nu este recidivist. Procurorul antidoping a recomandat o pedeapsă de 1 an
Sursa foto: adrian mutu
31 Mar 2010   •   17:03

Atacantul Adrian Mutu nu este considerat recidivist de procuratura antidoping din cadrul CONI, care a solicitat, miercuri, trimirea cazului jucătorului român Tribunalului Naţional Antidoping şi a cerut o suspendare de un an împotriva atacantului Fiorentinei, potrivit articolului 10.4 din codul WADA
Internaţionalul român a fost depistat de două ori pozitiv cu sibutramină la controale efectuate în luna ianuarie a acestui ani. Probele care l-au incriminat pe Mutu au fost prelevate cu ocazia unor meciuri de campionat ale Fiorentinei cu Bari şi Lazio. Piteşteanul s-a apărat spunând că substanţa se găsea în pastile de slăbit pe al căror flacon se preciza că sunt naturale. Agentul jucătorului, Ioan Becali, anticipase, la izbucnirea scandalului, o pedeapsă maximă de patru luni.
Victori Becali: "Mutu va fi suspendat şase-şapte luni"
"De obicei, procurorul cere mai mult, noi ne aşteptam să ceară atât. Acum urmează procesul adevărat, până acum a fost doar la nişte audieri. E important că a fost cerut doar un an. Procurorul este cel care acuză şi de obicei ei cer mai mult. Eu cred că e de bine, nu e considerat recidivist. Eu zic că o să primească şase-şapte luni şi cum campionatul începe în septembrie în Italia, ar fi în regulă", a declarat agentul jucătorului.
Gheorghe Popescu: Nu cred că Mutu va fi suspendat un an
Fostul căpitan al echipei naţionale, Gheorghe Popescu, este convins că decizia procurorului CONI este de bun augur, şi că perioada de un an ar putea fi totuşi redusă de Tribunalul Antidoping. În orice caz, Mutu va putea reveni pe teren la începutul lui 2011.
"Este bine până la urmă că Procuratura a cerut doar un an de suspendare. Este normal să ceară mai mult ca să aibă de unde să scadă când va fi judecat. Nu cred că Mutu este considerat recidivist dacă au cerut doar un an de suspendare. Bine că n-au cerut patru ani sau doi ani, atunci era grav. Un an de zile este mult, nu cred că va fi suspendat atât. Cred că pedeapsa se va reduce la jumătate, adică la şase luni şi a trecut deja ceva timp de când a fost suspendat. Practic, s-ar putea ca Mutu să joace de la începutul sezonului viitor", a declarat Gheorghe Popescu, pentru Mediafax.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Mutu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close