Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Mutu rupe tăcerea: "Cred că am plătit destul pentru greşelile mele, sentinţa TAS este profund injustă"

Mutu rupe tăcerea: "Cred că am plătit destul pentru greşelile mele, sentinţa TAS este profund injustă"

Mutu rupe tăcerea: "Cred că am plătit destul pentru greşelile mele, sentinţa TAS este profund injustă"
Sursa foto: adrian mutu
03 Aug 2009   •   21:38

Ruinat financiar de decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne de vineri, Adrian Mutu a dat, luni, primele declaraţii despre vestea primită. Obligat să plătească clubului Chelsea despăgubiri de aproximativ 17 milioane de euro, Mutu a declarat agenţiei italiene ANSA că respectă decizia, dar o consideră "profund injustă şi disproporţionată cu gravitatea faptei".
O greşeală a unui băiat tânăr, care s-a schimbat extrem de mult în ultimii ani. Aşa vede atacantul Fiorentinei faptul că a consumat cocaină pe când juca la Chelsea. Totuşi, Mutu crede că a plătit destul pentru greşelile făcute şi nu poate înţelege de ce pedeapsa primită este atât de mare.
"În legătură cu sentinţa dată de TAS de la Lausanne, îmi exprim respectul profund faţă de această hotărăre sau faţă de orice măsură adoptată de către o autoritate de natură judiciară. Nu pot, în acelaşi timp, să nu îmi exercit dreptul liber de a critica o decizie care este profund injustă pentru mine şi pentru sport în general. Profilul justiţiei este imediat vizibil în disproporţionalitatea sau mai degrabă în mărimea sancţiunii în legătură cu fapta, cu atât mai mult cu cât contestă poziţia mea în lumea sportului internaţional. Consider că am plătit deja destul de dur pentru o greşeală din tinereţe, de care, în prezent, mă separă ani-lumină şi ca jucător, şi ca om.", a declarat Mutu într-un comunicat publicat de Mediafax.
"Eroarea, în opinia mea, nu poate astăzi, la o lungă perioadă de timp, să fie baza unei pretinse despăgubiri care să depăşească chiar şi sancţiunea sportivă, ţinând cont de faptul că rezilierea contractului cu Chelsea a fost unilaterală. Sunt un sportiv, dar şi un cetăţean al Uniunii Europene şi consider că justiţia sportivă, deşi este autonomă, ar trebui să respecte principiile şi drepturile fundamentale ale Comunităţii la care de bună voie am aderat. Luăm în considerare, respectând mereu regulile sportive, orice iniţiativă pentru a-mi apăra drepturile. Mulţumesc clubului Fiorentina, conducătorilor ei, coechipierilor şi fanilor pentru susţinere şi îi asigur că voi continua să mă lupt cu forţe noi pentru onoarea mea şi a lor", îşi încheie internaţionalul român declaraţia.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Mutu tas cocaina fiorentina
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close