Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Noi probleme în cazul Stancu: Steaua ar putea pierde meciul cu Oţelul la masa verde

Noi probleme în cazul Stancu: Steaua ar putea pierde meciul cu Oţelul la masa verde

Noi probleme în cazul Stancu: Steaua ar putea pierde meciul cu Oţelul la masa verde
13 Mar 2010   •   16:53


Refuzul Stelei de a-i permite lui Bogdan Stancu să joace pentru naţionala U23 a României, pe motiv că este uşor accidentat, ar putea avea efete negative şi asupra clubului, nu doar a jucătorului. Dacă Stancu ar putea să nu mai fie convocat pentru o lungă perioadă de timp la echipa naţională, Steaua riscă să piardă meciul de vineri cu Oţelul Galaţi la masa verde.

Steliştii s-au impus cu 1-0 pe teren, chiar prin golul lui Bogdan Stancu, dar ar putea pierde meciul cu 0-3 dacă se dovedeşte că accidentarea atacantului a fost o invenţie. Conform articolului 22 din Regulamentul privind statutul şi transferul jucătorilor, un fotbalist "care a fost convocat pentru reprezentativa natională nu are dreptul să joace pentru clubul la care este legitimat pe tot timpul perioadei convocării. Această interdictie se prelungeste cu 5 zile în cazul în care jucătorul nu a dorit sau nu a putut să dea curs convocării indiferent din ce motive", aminteşte Gazeta Sporturilor.

Vezi golul lui Stancu


Iată ce spune regulamentul privind statutul şi transferul jucătorilor de fotbal, conform Gazetei Sporturilor:

Articolul 22 - Punerea la dispozitie a jucătorilor pentru echipele nationale

22.1. Cluburile sunt obligate să pună la dispozitia FRF jucătorii selectionati pentru reprezentativele (echipele) nationale, indiferent de vârstă. Cluburile la care sunt legitimati jucătorii convocati la echipele nationale sunt răspunzătoare de asigurarea acestor jucători pentru îmbolnăvire sau accidentare survenite pe întreaga perioadă de punere la dispozitie. Asigurarea trebuie să acopere si orice accidentări suferite de jucător în meciurile internationale pentru care a fost selecţionat.

22.3. Un jucător care a fost convocat pentru reprezentativa natională nu are dreptul să joace pentru clubul la care este legitimat pe tot timpul perioadei convocării. Această interdictie se prelungeste cu 5 zile în cazul în care jucătorul nu a dorit sau nu a putut să dea curs convocării indiferent din ce motive.

22.6. Clubul care refuză să pună la dispozitie jucătorii săi convocati pentru partidele reprezentativelor nationale, neglijează să o facă sau nu permit acestora să se prezinte la convocări, vor fi sanctionate potrivit prevederilor regulamentului disciplinar. Jocurile la care au participat jucătorii convocati în perioada de interdictie, conform art. 22.3 din prezentul regulament, se omologhează cu rezultatul de 3?0 în favoarea echipelor adverse.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bogdan Stancu Steaua Bucuresti
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close